Gryphus presenteert Kerstpakket 2023

HET KERSTPAKKET VAN 2023

 

dinsdag 26 december > wandelclub > KERSTWANDELING

Na anderhalve dag van eten, drinken en uitbuiken is het de hoogste tijd voor een frisse neus. Een frisse neus van zo’n twee uur welteverstaan. Met het traditionele bordje erwtensoep na afloop in gedachten, moet dit voor ieder van U een peulenschil zijn.

inschrijven: 14.00 uur > inschrijfgeld: 3,00 euro

 

dinsdag 26 december > bj baartmans kerstconcert #29 > BJ’S ‘WINTER WONDERBAND SPECIAL met RIEANY PLUS

Hét kerstconcert wordt ook dit jaar natuurlijk weer verzorgd door Bart-Jan Baartmans. Voor de 29e (!) keer op rij is deze Boxmeerse snarenplukker te gast met de kerst, een traditie is nakende. BJ neemt voor dit kerstconcert een speciaal samengestelde band mee: BJ’s Winter Wonderband. Editie kerst 2023. En dat is een hele speciale: Rieany Plus. Een vijfsterrenensemble vol prachtige stemmen en gitaren rondom zangeres Rieany Janssen. Het combo bestaat naast Rieany vandaag uit: Jan Hendriks (gitaar), Emily van Elleswijk (zang), Tom Baartmans (bas) en BJ Baartmans (zang, gitaar, mandoline, dobro).

 

Binnenkort verschijnt het album Songs For Rieany Plus waarvoor een twaalftal schrijvers liedjes aanleverden. Wij noemen bijvoorbeeld Boudewijn de Groot, Gé Reinders, Jack Poels, Jan van der Meij, JP den Tex, Björn van der Doelen en Iain Matthews. Americana, reggae en folky popsongs met intrigerende teksten. Daarnaast speelt Rieany Plus ook een flink aantal folk, country en bluesklassiekers. Vaak meerstemmig en met tintelend snarenwerk uitgevoerd repertoire van onder andere Tom Waits, The Secret Sisters, Ry Cooder, Bonnie Raitt, Lucinda Williams, The Band en Etta James. Speciaal voor de kerst met een accent op liedjes met een troostrijk gevoel. Muzikale kadootjes om uit te pakken bij de kerstboom, hartverwarmend met een bitterzoet randje.

aanvang: 17.00 uur > entree: gratis

 

woensdag 27 december > talkshow > UUT UT KÖPKE VAN JEU

Het is Derde Kerstdag en dus weer tijd voor een nieuwe aflevering van Uut Ut Köpke Van Jeu. Een bijdetijdse talkshow vol actualiteit en amusement voor en door Vierlingsbeek en Groeningen. Het leven van alledag belichaamd door diverse gasten. Gesprekken over politiek, sport, werk, cultuur, hobby’s en andere zaken die onze dorpsgenoten bezig houden.

 

Het programma voor Ut Köpke van dit jaar is compleet! Vanaf 20.30 uur gaan we weer Belle Mit Un Bèkse Ien Ut Buuteland, worden we kunstmatig intelligenter met Simon Janssen, kijken we terug naar de eerste honderd dagen van Noord-Brabants gedeputeerde Marc Oudenhoven, verdiepen we ons in het leven met NAH (Niet-Aangeboren Hersenletsel) met Aafke Suman, Rob Blenckers, José Verstappen en Maaike Ebben, beleven we de wonderjaren van Ted Ebbers, vieren we 150 jaar harmonie De Herleving, is er een column van Luc Cuijpers, muziek van Duo De Wanhoop Nabij en uiteraard ook Kerstmuziek van DJ Sha’k.

zaal open: 19.30 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

 

zondag 31 december > new yearz party > OUD OF NIEUW

Afscheid nemen van het vorige jaar en gezamenlijk op weg naar het volgende. Een spetterende new yearz party vol oliebollen, vuurwerk, champagne, hapjes, hits van de Top 2000 en de beste wensen. Een nieuw jaar kan niet goed genoeg beginnen, nietwaar?

zaal open: 22.00 uur > entree: gratis

 

vrijdag 5 januari > quiz > WITTE GEI’T?

De donkere dagen rond Kerst zijn bij uitstek geschikt om eens een avond lekker lang te quizzen. Na het succes van de voorgaande dertien edities is het vanavond dus tijd voor Witte Geit’? nummertje veertien. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!

 

Er kunnen zich helaas geen teams meer aanmelden om mee toe doen aan dit grootse kennisspel. Eenlingen kunnen zich wellicht aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.

zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

 

zaterdag 13 januari > concert > BEUKFEEST: FACING THE MADNESS + DEPRESSIVE WITCHES + OLD BLACK

De Beukfeest trein dendert vrolijk verder en zo zijn we inmiddels aanbeland bij de 41ste editie. Voor het eerst in de gehele Beukfeest geschiedenis staan er ditmaal twee Franse bands op het podium, te weten Depressive Witches en Old Black. Het headbangersfestijn wordt afgesloten door Facing The Madness.

 

Old black is het beste te beschrijven als black metal met rock ‘n’ roll en zo kwam ‘black ‘n’ roll’ ter wereld. Met een flinke dosis fantasie is de band te vergelijken met Motörhead en Venom. Sinds het ontstaan van de band heeft het drietal een aantal albums uitgebracht waarvan het in 2023 verschenen Vagabönd Öf Hell goed ontvangen werd. Black 'n' roll in your face!!

 

Depressive Witches is een black ‘n’ roll duo uit het noorden van Frankrijk. In 2018 hadden twee broers het geniale idee om een band te beginnen. Sick Bab neemt de zang en de gitaar voor zijn rekening en Torvuus de gitaar en de drums. Verbonden door bloed en de passie voor extreme metal zijn ze de wijde wereld ingetrokken om het black ‘n’ roll pad te bewandelen. De band heeft enkele langspelers uitgebracht waaronder in 2023 een live album Live In Dijon. Komt allen en dompel je zwartgeblakerde ziel hierin onder!

 

Afsluiter van vanavond is Facing The Madness. De band zag het levenslicht in 2008 en in 2012 stonden ze voor de eerste keer op de planken bij het Beukfeest, editie 12. Na wat line-up wisselingen ging de kaars in 2017 uit. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en in 2019 is Facing The Madness herrezen. Het vijftal staat garant voor een fikse portie beestachtig lekkere melodische death metal.

 

Check voor meer Beuknieuws www.facebook.com\Beukfeest.

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 8,00 euro | <20 jaar: 6,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

 

-----

in petto

  • vrijdag 26 januari > cabaret > ANDRÉ MANUEL: DE ZIEKE GEEST

  • zaterdag 10 februari > carnaval > 39E KÈÈSTEENEBAL: GOAN MIT DIE BALLE!

-----

Gryphus?

Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl