Jan Stoffelen en Peter Verdijk in het zonnetje

Tijdens de kerstviering van de KBO in Vierlingsbeek reikte burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer de Speld van Verdienste uit aan Jan Stoffelen en Peter Verdijk.

Jan Stoffelen en Peter Verdijk verrichten beiden veel vrijwilligerswerk in de gemeente Boxmeer.

 

Stoffelen is al jarenlang actief als bestuurslid bij harmonie De Herleving. Momenteel is hij secretaris en voorzitter van de muziekvereniging. Naast zijn bestuurstaken, steekt hij ook zelf de handen uit de mouwen bij activiteiten die ervoor zorgen dat de clubkas van de harmonie gevuld wordt. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Daarnaast doet Stoffelen ook het nodige voor de kerk, onder andere als koster, en zet hij zich als CDA-raadslid in voor de gemeenschap.

 

Verdijk was vele jaren voorzitter van zangvereniging Vondel in Vierlingsbeek. Ook voor de parochie in zijn woonplaats heeft hij veel betekend, onder andere als voorzitter van het parochiebestuur. Daarnaast verzorgt hij als lector al meer dan 35 jaar de vieringen op zaterdag en zondag. Tevens ondersteunt hij communievieringen en avondwaken en heeft hij misdienaars opgeleid. Hij levert bovendien informatie over kerkvieringen, overlijden en jubilea aan voor het dorpsblad Globaal. Verder is hij ook nog actief bij de carnavalsvereniging en bij voetbalvereniging Volharding.

 

Foto's Rikus ten Brücke.