Gryphus presenteert: De Pruuverij: bockbierenavond + Cabaret: Thjum Arts + Concert: Memory Lane + Gryphus Formule 1 Café

zaterdag 29 oktober > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: BOCKBIERAVOND
Bieravond met in de hoofdrol het gerstenat waar menigeen zich alweer tijden op verheugt: het bockbier. Er wordt verteld over de herkomst, geschiedenis en samenstelling van alle zes de brouwsels op het menu, er is een quiz met echte prijzen, er wordt geschoten met pijl en boog, er zijn hapjes en er is een speciaal bockbier uit… Groeningen. Drie keer raden wie er morgen het bokje is. En om met een goed gevulde maag aan de proeverij te beginnen wordt er vanaf 19.00 uur een heerlijke maaltijd geserveerd. Winterse kost met pompoensoep, twee verschillende stamppotten en stoofvlees. Ouderwetsch lekker!

Meld je voor 23 oktober aan voor een bierkaart met winterkost voor 37,50 euro, een losse bierkaart (zonder winterkost) van 22,50 euro of alleen winterkost (zonder bierkaart) voor 15 euro, dan kunnen we boodschappen gaan doen!
aanvang: 19.00 uur > entree: gratis > aanmelden: www.gryphus.nl

vrijdag 4 november > cabaret > THJUM ARTS > TIJDLOOS GENOT
In 2012 besloot Thjum Arts mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

Dat hij sinds die talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 meedoet aan het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en daar de jury- en publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret Festival en in 2021 wint hij zowel de jury- als publieksprijs bij het vooraanstaande cabaretfestival Cameretten.

Als Thjum het podium opkomt gebeurt er iets. Dat zal niet anders zijn bij zijn eerste avondvullende voorstelling Tijdloos Genot. Hierin verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Thjum staat stil waar de wereld verder raast. Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken?

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.
Thjum speelt de anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance. Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

zaterdag 26 november > concert > MEMORY LANE
Begin 2020 vinden zes mannen met liefde voor muziek elkaar in hun passie: het spelen van klassiekers uit de jaren 60, 70 en 80: Memory Lane is geboren. Wij herkennen onze dorpsgenoten Jaap Verbeeten, Sam Koppes en Bart Jansen. Samen met hun Nijmeegse vrienden Ender, Lars en Leon zorgen zij met meerstemmige zang, twee gitaren, mondharmonica, bas, toetsen en drums voor een rockende avond met een nostalgisch randje. Van Pink Floyd via Tom Petty naar The Beatles, van The Doors via Robert Palmer naar The Rolling Stones en van C.C.R. via Lynyrd Skynyrd naar Queen. Alles komt voorbij. Laat je meevoeren op deze trip down Memory Lane!
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 5,00 euro

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
De wereldtoernee van het Formule 1 Circus nadert zijn einde en Max heeft de lauwerkrans inmiddels om de nek hangen. Een goede reden om niet meer naar de Formule 1 races te kijken? Natuurlijk niet! Er valt altijd wat te beleven want de band is tenslotte rond. En bovendien bent u van de straat. Ook de laatste Grand Prix races van het seizoen zullen (onder voorbehoud) weer op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij blijven er goed voor zitten. En U?

  • zondag 23 oktober: GP AUSTIN (21.00 uur)
  • zondag 30 oktober: GP MEXICO (21.00 uur)
  • zondag 13 november: GP BRAZILIË (19.00 uur)
  • zondag 20 november: GP ABU DHABI (14.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

in petto

  • vrijdag 2 december > vinylavond > OP LOSSE GROEVEN
  • vrijdag 9 december > cabaret > MARLON KICKEN
  • zaterdag 17 december > concert > THE GRINCH


-----
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl