Gryphus presenteert: Ierse avond + Beukfeest + Op Losse Groeven + Marlon Kicken (cabaret) + Concert The Reflex & Los Gringos + Gryphus F1 Café

 

zaterdag 25 maart > Ierse avond > ST. PATRICK’S EVE met live: GOOD COMPANY

Een week na de Ierse nationale feestdag wordt Gryphus omgetoverd tot een heuse Irish pub. Waan U in het Temple Bar District in Dublin of waar dan ook op het groene beloofde eiland en vier het feest der feesten. Met een pint Guinness in de ene en een glas Kilkenny in de andere hand. En dit allemaal om de sterfdag van de heilige Paddy te herdenken. Rare jongens, die Ieren. Maar o zo gezellig! En het wordt alleen maar plezanter door de muziek van Good Company. Lekkere Ierse folk gemaakt door vijf muzikanten met een opgeteld muzikaal verleden van zo’n 200 jaar. Harry Janssen, Peter Bonants en de Vierlingsbeekse ‘Ieren’ Yvonne Berden, Bert Verbeeten en Henk Koppes brengen met veel enthousiasme en plezier een óverheerlijke ’stew’ van traditionals, evergreens, ballades en drankliederen. Gezelligheid gegarandeerd. En dan is het natuurlijk aan U om in de beste Ierse traditie uit volle borst mee te zingen. Slàinte!

zaal open: 20.30 uur > entree: 8,00 euro

 

zaterdag 1 april > concert > BEUKFEEST: MELTING EYES + BONE OF ELK + ANARCHOS

Het is weer tijd voor een Beukfeest in Gryphus. Op zaterdag 1 april staan er weer drie deathmetal bands op de planken: Melting Eyes, Bone Of Elk en Anarchos. Weer volop beuken en brullen dus tijdens deze 39ste editie van dit onvolprezen headbangersball!

 

Uit het oosten des lands komt Anarchos. Sinds de oprichting in 2010 draagt de band hun grafsteentje bij aan de collectieve gehoorbeschadiging van de Nederlandse metalscene. Het kwintet klappert zonder poespas zijn death metal in het rond. Smerige, vuistharde death die blaakt van de old school. Herkenbare jaren negentig doom/death en vleugjes occulte death metal zorgen verder voor sfeer en diepgang. Een oudschools beukboeltje dus, wat had je anders verwacht?

 

Daarna is het de beurt aan de melodische deathmetalband Bone Of Elk. De band heeft een Vlaamse frontvrouw Delphine. Als zij begint te grunten, blaast ze het publiek nog net niet omver. Net voor de jaarwisseling kwam de debuutsingle My Fair Of Darkness uit en dat is de voorloper van een aanstaande EP.

 

De geschiedenis van het Haagse Melting Eyes gaat terug tot februari 2017. Dit kwartet speelt een stevige pot old school death metal en heeft o.a. ex-leden van Deathhammer en Compos Mentis in de gelederen. Dat de heren al de nodige ervaring in andere bands hebben opgedaan is dan ook geen verrassing. Het viertal debuteert in 2021 met de EP My Final Resting Place en is klaar voor meer!

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

 

vrijdag 7 april > vinylavond > OP LOSSE GROEVEN met DJ’S RON & HANK VAN DAAL + DJ’S MICKY SCHOOFS & DENNIS VAN DER VEER + DJ’S RENÉ & SANDER EGGENHUIZEN

Vinyl is weer helemaal terug van nooit weggeweest. Alle reden om de pick-up weer van zolder te halen en een paar liefhebbers uit te nodigen om thuis in de platenkast te gaan snuffelen. Zie hier het concept van Op Losse Groeven, een avond vol krakende platen, mooie hoezen, 33 en 45 toeren, jeugdsentiment, oude en jonge hipsters, beminnaars en (amateur) dj’s met een liefde voor muziek. Ron en Hank van Daal, Micky Schoofs, Dennis van der Veer en René en Sander Eggenhuizen zijn de vrienden van het vinyl die de uitdaging hebben aangenomen en allemaal een kist vol zwart goud hebben meegebracht. Het resultaat is een ratjetoe aan popmuziek: 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, zero’s, ten’s, rock ‘n’ roll, blues, hardrock, classic rock, smartlap, punk, new wave, Nederpop, hiphop, reggae, ska… Van David Bowie via Motörhead naar Coldplay, van Gorillaz via U2 naar Bob Marley en van Golden Earring via Stevie Wonder naar Girlschool. En weer terug natuurlijk. Zonder twijfel wordt dit een heerlijk feest der herkenning. Vanaf half negen gaat de naald in de groef!

aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

 

vrijdag 14 april > cabaret > MARLON KICKEN > DRAADLOOS (try-out)

Om gek van te worden… of om uit je dak te gaan van plezier. Niet ‘gewoon’ Marlon Kicken maar beter, leuker, mooier, sexyer, cooler en toch gewoon Marlon. Marlon moet eerlijk bekennen dat hij de rode draad wel eens compleet kwijt is. Waarom? Hij heeft geen idee. Wanneer hij die draad dan weer oppakt? Waarschijnlijk na de show. Als jij na deze hilarische negentig minuten ook de draad kwijt bent is dat geen probleem. Dan heb je een leuke avond gehad! Maar als jij het wel snapt… PLEASE HELP MARLON!

 

Marlon Kicken komt met zijn vierde show weer naar Vierlingsbeek om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. Heb je nog nooit eerder een show van deze comedian gezien? Dan moet jij zeker in de zaal zitten! Hij staat namelijk bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek. Geen zaal is te groot of te klein voor Marlon die iedereen meeneemt en een geweldige avond bezorgt.

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl

 

vrijdag 21 april > concert > THE REFLEX + LOS GRINGOS

De ene vrijdag is de andere niet. En dat geldt zeker voor vrijdag 21 april, want dan staat de kersverse band The Reflex - the world’s best Duran Duran project - op het podium van Gryphus. De Britse new wave band Duran Duran was groot in de jaren 80. Het goed geklede vijftal rond zanger Simon Le Bon viel op door hun spraakmakende videoclips en reeg de hits aan elkaar: The Reflex, Girls On Film, Notorious, Hungry Like The Wolf, Wild Boys, Is There Something I Should Know, Save A Prayer en de James Bond titelsong A View To A Kill. Om er maar eens een paar te noemen. Voor de een beminde klassiekers, voor de ander guilty pleasures. Maar voor iedereen ggwoon erg goed en super lekker. Stap samen met Marty & Jennifer in de DeLorean tijdmachine en laat je terugsturen naar de jaren 80 waar je op de eerste rij staat bij een concert van Duran Duran en geniet van alle hits!

 

Drummer van The Reflex is Ger Joosten uit Vierlingsbeek, ook bekend van zijn andere project LikeU2. En omdat Ger van alle muzikale markten thuis is, zit hij ook achter de drumkit van zijn eigen voorprogramma Los Gringos. Dit powertrio opent de avond met heerlijke pop- en rockcovers van grootheden als The Cult, Snow Patrol, Lenny Kravitz en Radiohead. Te laat komen vanavond is dus geen optie!

zaal open: 20.30 uur > entree: 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

 

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ

Johee, johoo: het Formule 1 seizoen 2023 is van start gegaan. Welk team heeft dit jaar z’n zaakjes het best voor elkaar? Kunnen Red Bull en onze Max hun wereldtitels prolongeren? Is Ferrari in staat om dit jaar minder steekjes te laten vallen en zodoende een geduchte tegenstander te vormen? Of kan het team van Toto Wolff zich weer mengen in de titelstrijd? En hoe gaan de rookies het doen dit jaar, en dan in het bijzonder onze Nyck de Vries?

Kortom: veel vragen, weinig antwoorden. De eerste rondjes zitten er inmiddels op maar zo’n eerste races zeggen natuurlijk nog lang niet alles…

 

We gaan het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij gaan er weer eens goed voor zitten. En U?

  • zondag 2 april: GP AUSTRALIË (14.00 uur)
  • zondag 30 april: GP AZERBEIDZJAN (13.00 uur)
  • zondag 7 mei: GP MIAMI (21.30 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

 

----

Gryphus?

Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl