Gryphus' Kerstpakket 2022 met complete programma Uut Ut Köpke Van Jeu

HET KERSTPAKKET VAN 2022

 

maandag 26 december > wandelclub > KERSTWANDELING

Na anderhalve dag van eten, drinken en uitbuiken is het de hoogste tijd voor een frisse neus. Een frisse neus van zo’n twee uur welteverstaan. Met het traditionele bordje erwtensoep na afloop in gedachten, moet dit voor ieder van U een peulenschil zijn.

inschrijven: 14.00 uur > inschrijfgeld: 3,00 euro

 

maandag 26 december > bj baartmans kerstconcert #28 > BJ’S ‘WINTER WONDERBAND

Hét kerstconcert wordt ook dit jaar natuurlijk weer verzorgd door Bart-Jan Baartmans. Voor de 28e (!) keer op rij is deze Boxmeerse snarenplukker te gast met de kerst, een traditie is nakende.

 

BJ neemt voor dit kerstconcert een speciaal samengestelde band mee: BJ’s Winter Wonderband. Editie kerst 2022. Een vijfsterrenensemble zonder drummer maar met prachtige stemmen en heel veel snaren! BJ Baartmans (zang, gitaar, mandoline, dobro), Eric Devries (zang, gitaar), Gerald van Beuningen (bas), Jan Hendriks (gitaar), Rieany Janssen (zang) en Tom Baartmans (gitaar) brengen een mix van americana, folk, country en bluesklassiekers. Vaak meerstemmig en met tintelend snarenwerk uitgevoerd eigen werk en covers van onder andere Dolly Parton, Ry Cooder, The Band, John Prine, Steve Earle, Lucinda Williams, Bob Dylan en Gram Parsons. Speciaal voor de kerst met een accent op liedjes met een troostrijk gevoel. Muzikale kadootjes om uit te pakken bij de kerstboom, hartverwarmend met een bitterzoet randje.

aanvang: 17.00 uur > entree: gratis

 

dinsdag 27 december > talkshow > UUT UT KÖPKE VAN JEU

Het is Derde Kerstdag en dus weer tijd voor een nieuwe aflevering van UUT UT KÕPKE VAN JEU, een bijdetijdse talkshow vol actualiteit en amusement voor en door Vierlingsbeek en Groeningen. Het leven van alledag belichaamd door diverse gasten. Gesprekken over politiek, sport, werk, cultuur, hobby’s en andere zaken die onze dorpsgenoten bezig houden.

 

Op het programma dit jaar een gesprek met Stijn Boekholt over zijn masterstudie Islam, Politiek en Samenleving, Het Roer Om met Sven Daniëls en Maurice van Rosmalen, Oekraïense Oksana is kampioen kleiduiven schieten, Belle Mit Un Bèkse Ien Ut Buuteland, Blaast VIVA Vierlingsbeek nieuw leven in?, 200 jaar café De Wildeman, een column van Willem de Hoog en uiteraard ook weer Kerstmuziek van Jacques Et Gaston.

zaal open: 19.30 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

 

vrijdag 6 januari > quiz > WITTE GEI’T?

De donkere dagen rond Kerst zijn bij uitstek geschikt om eens een avond lekker lang te quizzen. Na het succes van de voorgaande twaalf edities is het vanavond dus tijd voor Witte Geit’? nummertje dertien. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!

 

Er kunnen zich helaas geen teams meer aanmelden om mee toe doen aan dit grootse kennisspel. Eenlingen kunnen zich wellicht aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.

zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

 

vrijdag 13 januari > cabaret > KEES VAN AMSTEL > VLUCHTWEG ALTIJD VRIJHOUDEN

Kees van Amstel is een Nederlandse comedian, cabaretier, columnist, schrijver, acteur en daarnaast een fervent onderwijsmannetje. Je kent hem onder andere als vaste comedian bij Comedytrain, schrijver en acteur bij het satirische sketchprogramma Klikbeet, vaste columnist op NPO Radio 1 bij De Nieuws BV, grappenmaker voor Spijkers Met Koppen en één van de breinen achter Dit Was Het Nieuws.

 

Waarom vluchten we toch zo graag? Voor verantwoordelijkheden, voor stress en voor elkaar? Kees van Amstel vlucht ook graag, maar dan voor z’n plezier. Kees houdt z’n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij het noemt: reizen. Reizen naar gewone en ongewone werelden. Thuis, in z’n hoofd, in het onderwijs… eigenlijk is de hele wereld nu wel een keer aan de beurt. En wat fijn dat Kees “werkelijk van elke situatie iets komisch weet te maken”, zegt de Volkskrant. De Telegraaf noemt hem “een sterke verhalenverteller met gouden grappen”, dus, zoals gewoonlijk bij Kees, ga je ook weer lachend de zaal uit. Zin om even te vluchten? Kom dan snel naar Gryphus want in de vierde solovoorstelling van Kees van Amstel ga je weer iets mee maken. En lachen. Veel lachen.

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren vanaf 23 december via: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

 

zaterdag 14 januari > darts > THE GRYPHUS OPEN

Geef je tot uiterlijk 13 januari op voor dit gezellige dartstoernooi voor iedereen, maar let op: vol is vol. Deelname aan The Gryphus Open kost 7,00 euro en opgave is mogelijk via 06.16716291 of www.gryphus.nl.

aanvang: 19.00 uur > deelname: €7,00 > entree: gratis > aanmelden: www.gryphus.nl

 

in petto

  • zaterdag 28 januari > concert > BEUKFEEST: X-TINXION + RAZORBLADE MESSIAH + HEADLESS HUNTER

 

Gryphus?

Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl