Köpkesmert nieuwe stijl

Maandag 18 januari 2016 is het zoals ieder jaar Köpkesmert in Groeningen. De organisatie heeft de koppen bij elkaar gestoken en na een brainstormsessie is er een nieuw concept uitgekomen. Nu krijgen meer mensen de gelegenheid om deze gezellige avond te bezoeken. De opzet blijft hetzelfde, de tijden

veranderen.

 

In de kapel is om 16.00 uur een viering waarbij de dag wordt geopend. Deze viering is toegankelijk voor iedereen die daar behoefte toe voelt, u bent van harte welkom.

 

Na de viering is er bij de Zandpoort gelegenheid om de inwendige mens te versterken. Er wordt allerlei aangeboden, een keuze is niet moeilijk, er is genoeg.

 

We beginnen om 18.00uur met het bieden op de varkenskoppen. In totaal zijn er 30 rondes met na de 15e een pauze. Na iedere ronde ontvangt een ieder die geboden heeft een lot waarbij een vleespakket te winnen is. Rond 22.00 uur zal het programma afgelopen zijn en worden de vleespakketten verdeeld onder de winnaars.

 

Het varken waarop geboden wordt is groot geworden op Groeningse grond en heeft alleen biologisch voedsel gegeten. Het was dol op eikels, kastanjes, appels, enzovoort enzovoort. Diverse Groeningse mensen hebben meegeholpen om te zorgen dat het beestje goed gevoed werd en gezond kon

opgroeien.

 

De opbrengst van deze avond komt in zijn geheel ten goede aan het onderhoud van de kapel. Een aparte rekening is geopend en wordt beheert door Stichting Kapel Groeningen.