Informatieavond beekherstel Vierlingsbeekse Molenbeek

 

Eind oktober start waterschap Aa en Maas met de uitvoering van het project Beekherstel Vierlingsbeekse Molenbeek. Vanaf dan worden op het traject Holthees – Vierlingsbeek langs de Vierlingsbeekse Molenbeek werkzaamheden verricht. Bewoners in de omgeving van de beek gaan hier wellicht iets van merken. Het waterschap organiseert daarom op woensdag 29 oktober een informatieavond voor geïnteresseerden.

 

De Vierlingsbeekse Molenbeek wordt omgevormd tot slingerende beek. De beek krijgt meer ruimte en op meerdere plekken worden bochten aangelegd. Zo kan wateroverlast in de toekomst beter worden voorkomen en droogte beter worden tegengegaan. Daarnaast profiteert ook de natuur.

Het plan voor de beek is tot stand gekomen in samenwerking met de omgeving en de partners van het Integraal gebiedsprogramma Maasheggen (IGP Maasheggen). De werkzaamheden duren tot uiterlijk 31 december 2015.

 

De informatieavond over de uitvoering van het project Beekherstel Vierlingsbeekse Molenbeek vindt plaats op woensdag 29 oktober, in ’t Pelgrimshuis in Smakt. Na een korte toelichting op de inhoud van het plan komen de werkzaamheden en de planning uitgebreid aan bod. De avond start om 19.00u en duurt tot uiterlijk 21.00u. Het adres is St. Jozeflaan 52 in Smakt. U bent van harte welkom! Meer informatie over het project kunt u vinden op de website van AA en Maas.