Gryphus presenteert: Cabaretprogramma '22/'23 + Talententuin + Gryphus F1 Café + Bockbieravond

GRYPHUS PRESENTEERT: CABARET IN GRYPHUS? LA ME NIE LACHE! + TALENTENTUIN + GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ + DE PRUUVERIJ: BOCKBIERAVOND CABARET IN GRYPHUS? LA ME NIE LACHE!


Nou, dan zul je van goede huize moeten komen. Want na jaren vol melige meiden, dolle duo’s, cynische conferenciers, snelle stand-uppers, dames met ballen, heren met hersens, vreemde vogels en andere prettig gestoorde types trakteren wij je ook dit seizoen 2022-2023 weer op een vijftal gevarieerde avonden vol prettige buikpijn. Onbedaarlijk lachen om prachtige programma’s van Nederlands cabarettalent. Oude bekenden en nieuwe gezichten. Wedden dat het je niet lukt om nie te lache?

sponsors
Het cabaretprogramma van Gryphus wordt mede mogelijk gemaakt door PLUS Verbeeten, Evers Installatieburo, Perron 22 – bed & breakfast en meer, InternActief – administratieve diensten & management advies, Autobedrijf Harm Martens, LekkerBèks – dagverse maaltijden & catering, Syntax Personeelsdiensten, Van den Boogaard Veerdienst, Creemers Glas- Schilder- en Onderhoudswerken, Montagebedrijf Bliksemtechniek, Autovakmeester Mulders, Colors@Home Siebert, Dutch Dream Cars en Autobedrijf Livron. Zij allen houden namelijk van een gulle lach!

vrijdag 7 oktober > KIM SCHUDDEBOOM > ONGESCHREVEN (try-out)
Kim Schuddeboom gaat haar eerste avondvullende stand-up show maken. De inhoud is ongefilterd en voor sommige mensen absoluut niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen: waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt? De comedian verzet zich tegen taboes, hokjesdenken en andere verplichtingen die van onze maatschappij een geestelijke eenheidsworstenfabriek maakt. Hoe ongemakkelijker het wordt, hoe scherper haar grappen.

Kim Schuddeboom (Alkmaar, 1985) heeft een bliksemcarrière. Al na een paar jaar spelen vindt ze een plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain. Kim dubbelt met Ronald Goedemondt, Henry van Loon en Jeroen Leenders en debuteert in april 2022 op televisie in het programma Avondshow Stand-ups. In augustus schittert Schuddeboom op Lowlands.

www.facebook.com/kim.schuddeboom.33

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

vijf op een rij
1> vrijdag 7 oktober > Kim Schuddeboom > Ongeschreven (try-out)
2> vrijdag 4 november Cabaret > Thjum Arts > Tijdloos Genot (try-out)
3> vrijdag 9 december Cabaret > Marlon Kicken > Draadloos (try-out)
4> vrijdag 13 januari Cabaret > Kees van Amstel > Vluchtweg Altijd Vrijhouden
5> vrijdag 10 maart Cabaret > Jeroens Clan > Korte Metten (try-out)

kassa!
Alle voorstellingen beginnen om 21.00 uur. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer tot de zaal. Entreekaarten zijn vanaf drie weken voor de speeldatum te reserveren via www.gryphus.nl of telefonisch via 0478.630508. Kaarten kosten 12,50 euro.

jonger dan 20?
Val jij in die leeftijdscategorie dan kun je profiteren van een geweldig aanbod. Bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar kunnen een korting van 3,00 euro krijgen op de entreeprijs. Toon een geldig legitimatiebewijs aan de kassa en doe er je voordeel mee!vrijdag 14 oktober > open podium > TALENTENTUIN: SIMON PINGEN + THE BÈKDOORS + THE MUDDY GOGGLES

Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De dertiende editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Simon Pingen, The Bèkdoors en The Muddy Goggles.

De vaste bezoeker van de Talententuin kent Simon Pingen als helft van het duo Simon Pingen & Absent Chronicles waarmee hij al eerder in de tuin te zien en te horen was. Vanavond laat de singer-songwriter zijn maatje thuis maar brengt hij wel zijn country en popsongs mee. Zoals de op Spotify te vinden track Chemicals.

Om maar meteen met de (achter)deur in huis te vallen: de tributeband The Bèkdoors laten The Doors klinken alsof Jim Morrison, Ray Manzarek, Robbie Krieger en John Densmore in je huiskamer spelen. Overheerlijke psychedelische bluesrock, van de bekende hits tot de zwoelere kant van The Lizard King. The Bèkdoors beheersen alles tot in de puntjes. Wie goed kijkt herkent enkele leden van The Bèk Stones. Maar ook van New Generation en Jackson’s Cage.

The Muddy Goggles is in 2018 ontstaan in de donkere en dampende muziekmoerassen rond Wilbertoord. Een kwartet vol muzikanten met een verleden in Galvanized, Alice Dee en Helse Jagthonden met maar één missie: rocken! Hard, groovend en rauw! Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.
 

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: gratis

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
De wereldtournee van het Formule 1 Circus nadert zijn einde. En het is inmiddels niet meer de vraag OF maar WANNEER Max de lauwerkrans krijgt omgehangen. Wat is die Formule 1 eigenlijk toch een saaie sport! ;-)

Ook de laatste Grand Prix races van het seizoen zullen (onder voorbehoud) weer op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij blijven er goed voor zitten. En U?

  • zondag 2 oktober: GP SINGAPORE (14.00 uur)
  • zondag 9 oktober: GP JAPAN (14.00 uur)
  • zondag 23 oktober: GP AUSTIN (21.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

zaterdag 29 oktober > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: BOCKBIERAVOND

Bieravond met in de hoofdrol het gerstenat waar menigeen zich alweer tijden op verheugt: het bockbier. Er wordt verteld over de herkomst, geschiedenis en samenstelling van alle zes de brouwsels op het menu, er is een quiz met echte prijzen, er wordt geschoten met pijl en boog, er zijn hapjes en er is een speciaal bockbier uit… Groeningen. Drie keer raden wie er morgen het bokje is. En om met een goed gevulde maag aan de proeverij te beginnen wordt er vanaf 19.00 uur een heerlijke maaltijd geserveerd. Winterse kost met pompoensoep, twee verschillende stamppotten en stoofvlees. Ouderwetsch lekker!

Meld je voor 23 oktober aan voor:

  • een bierkaart met winterkost voor 37,50 euro,
  • een losse bierkaart (zonder winterkost) van 22,50 euro of
  • alleen winterkost (zonder bierkaart) voor 15 euro

dan kunnen we boodschappen gaan doen!

aanvang: 19.00 uur > entree: gratis > aanmelden: www.gryphus.nl


Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl