Fietsinformatiedagen gemeente Boxmeer 2021 eindelijk van start

Vier fietsinformatiedagen gemeente Boxmeer 2021

De uitgestelde fietsdagen gaan nu eindelijk van start. Degenen die zich al eerder aangemeld hebben behoeven zich niet opnieuw aan te melden. Eenieder krijgt bericht.

Na eerdere succesvolle dagen in de provincie worden in 2021 vier fietsinformatiedagen van Doortrappen in de gemeente Boxmeer georganiseerd. De gezellige en informatieve dagen zijn bedoeld voor 55-plussers en worden georganiseerd in: Beugen, Sambeek en Overloon. Veilig blijven fietsen, er samen op uit trekken en de laatste ontwikkelingen rond de E-fiets staan tijdens de dagen centraal. De gezellige dagen zijn zeker de moeite waard en hebben ook tot doel u in contact te brengen met anderen. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd. De lunch wordt verzorgd.

De organisatie is in handen van SOAB uit Breda. Tijdens een leerzame presentatie worden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken en praktische tips gegeven. Ook wordt aandacht besteed aan het voorkomen van valpartijen en ongelukken. Nadat u onder begeleiding van een beweegcoach enkele reactie- en balanstesten heeft uitgevoerd, kunt u desgewenst verschillende elektrische fietsen van een lokale rijwielhandelaar uitproberen en/of de vaardigheid met uw eigen fiets onder begeleiding van twee fietscoaches checken. Omdat de fietsen van de deelnemers ter plaatse desgewenst ook kunnen worden afgesteld voor een goede zithouding, is het wenselijk dat u op uw eigen elektrische of gewone fiets komt. In de middag wordt er op de eigen fiets ook een korte fietstocht gemaakt.

Uiteraard worden de RIVM maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht genomen. Daarnaast worden, als de weersomstandigheden het toelaten, alle activiteiten behalve de presentatie buiten gehouden.

Kijk in het overzicht hieronder waar en wanneer de dag bij u in de buurt wordt georganiseerd! Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers. Schrijf dus ook gerust uw partner of een vriend of vriendin in. In verband met de logistiek en lunch moet iedereen zich wel vooraf aanmelden.

U kunt zich aanmelden op www.e-biketraining.nl. Klik daar op ‘naar aanmelding’ en vervolgens op de naam van de kern waar u zich wilt aanmelden, dan komt u automatisch op de aanmeldpagina.

Circa 1 week voor de informatiedag krijgt u nader bericht met daarin het exacte programma. De dagen zijn van 09:45 uur tot 15:30 uur.

 

Beugen 27 augustus VOL
MFC het Kruispunt, Kerkplein 6

Overloon 9 september
MFC de Pit, 14 oktoberplein 2


Sambeek 3 september

MFC Elsenhof, Torenstraat 52

Beugen 17 september

MFC het Kruispunt, Kerkplein 6