Wonen Vierlingsbeek plaatst eerste ‘Buurtkastje’

 

Vierlingsbeek, 14 februari 2023:  Sinds kort hangt er een mini-boodschappenkastje aan de gevel van Spoorstraat 27 in Vierlingsbeek, waar het kantoor van Wonen Vierlingsbeek gevestigd is. In dat kastje zitten houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten. Denk daarbij aan een flesje chocoladesaus, een haarverzorgingsproduct, pakjes drinkyoghurt. 

 

Straatbeeld
Een mini-bieb zagen we al eerder her en der. Buurtkastjes zijn ook op meer en meer plekken te zien. De kastjes staan of hangen bijvoorbeeld bij iemand in de tuin en mogen worden gevuld door buurtgenoten. Daarom ook de naam ‘buurtkastje’ natuurlijk. “Het leek me een mooi initiatief om als woningcorporatie in deze dure tijden een steentje bij te dragen met een eigen buurtkastje. Niet alleen om mensen die financieel krap zitten vooruit te helpen, maar ook om verspilling tegen te gaan. Nog vóór het kastje ophing doneerden collega’s en leden van het huurderspanel al spullen om in het kastje te leggen”, meldt Ellen Kersten van Wonen Vierlingsbeek.

 

Huurders gevraagd om mee te doen
Het principe van het buurtkastje komt neer op ‘Geef wat je kunt, neem wat je echt nodig hebt’ en slaat overal in Nederland aan. Ellen hoopt dat ook de mensen in Vierlingsbeek enthousiast worden. Dat mensen het krap hebben, kun je als buitenstaander niet altijd zien. Genoeg mensen hebben wel een pak soep, fles shampoo, of een pot chocopasta die maar in de kast blijft staan en uiteindelijk in de afvalcontainer belandt. Dat is toch zonde! Zeker als je er iemand anders blij mee kunt maken. Een buurtkastje is dan ideaal.

 

Vervolg
Wonen Vierlingsbeek hoopt dat er na dit eerste kastje nog velen volgen. Wil je als huurder van Wonen Vierlingsbeek ook graag een buurtkastje in jouw buurt? Laat het ons dan weten en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met Wonen Vierlingsbeek en vraag naar Ellen Kersten.