Samen energie besparen in Groeningen!

 

Dorpsbijeenkomst 29 oktober over energie besparen

Moniek Drost: “Als je morgen begint, heb je overmorgen al voordeel”

 

Groeningen, oktober 2015

 

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werkt de dorpsraad Groeningen samen met Buurkracht. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op donderdag 29 oktober kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een dorpsbijeenkomst in Café de Zandpoort (Groeningsestraat 40). Iedereen is van harte welkom.

 

Tijdens de bijeenkomst stelt de dorpsraad zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En inwoners kunnen hun vragen stellen. Het doel is om vervolgens samen te bepalen met welke maatregelen aan de slag wordt gegaan. Denk hierbij aan het gezamenlijk slim inkopen van zonnepanelen of muurisolatie.

 

Inzicht, tips en hulp

De dorpsraad krijgt hulp van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij helpen onder andere bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt het dorp een eigen webpagina: www.buurkracht.nl/groeningen. Tonny School: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/groeningen en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Meer informatie?

Neem gerust contact op met de dorpsraad via dorpsraadgroeningen@hotmail.com voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Ate van Ballegooijen (06 113 176 15 of ate@buurkracht.nl) of kijk op http://www.buurkracht.nl/.