Vierlingsbeek komt zingend en swingend in beweging op 1 juni!

 

Op 1 juni 2014 wordt het vierde evenement in het kader van Symphonica in Sporto georganiseerd. Het smartlappenkoor Van Heure Zinge en de Bekse Klinkertjes zullen om 18.15 uur op sportpark Soetendaal te Vierlingsbeek in de feesttent van Volharding een verrassingsact opvoeren tijdens het Smartlappen Festival. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op een originele manier in beweging te krijgen. Op deze dag zullen 13 smartlappenkoren en vijf joekskapellen de dag feestelijk invullen. Dit zal plaatsvinden van 11:30 tot 18:00 uur. Na de verrassingsact is er aansluitend een feestavond met lokale topartiesten.

 

Over Van Heure Zinge:
Smartlappenkoor Van Heure Zinge is opgericht op 30 april 2010. Er bleek grote belangstelling, want het koor telt ruim 75 leden. Nadat Van Heure Zinge twee maal aan een smartlappenfestival had deelgenomen ontstond de wens om dit zelf ook eens  te organiseren. Deze mogelijkheid ontstond door het 100-jarige bestaan van Volharding waar een tent beschikbaar is. Het repertoire bestaat uit bekende luisternummers en meezingers van o.a. Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot. Frenk van Aggelen weet, met een speciaal voor het koor geschreven arrangement, bijzondere waardering te oogsten bij het publiek.

Van Heure Zinge is momenteel erg succesvol met diverse optredens in zorginstellingen. In december werd samen met de harmonie een concert gegeven in Concordia te Vierlingsbeek. Dit gaat zeker een herhaling krijgen. Later dit jaar staat het koor bij Bronlaak in Oploo en in een zorginstelling in Nijmegen. Voor het Bèkse publiek zijn ze jaarlijks in januari te horen in het Joffershof te V ierlingsbeek. Volgend jaar heeft Van Heure Zinge haar eerste lustrum. Dit gaat zekere bijzonder gevierd worden

Over De Bekse Klinkertjes:
De Bekse klinkertjes is een dansvereniging uit Vierlingsbeek met leden vanaf zes jaar oud. Zij dansen in diverse categorieën: ·garde dans (minioren; junioren; jeugd; solo), show dans (junioren; hoofdklasse; duo), show karakter (minioren). Het dansseizoen loopt van mei t/m april. In mei wordt de nieuwe dans ingestudeerd. Tussen november en april zijn er diverse toernooien waar de dans uitgevoerd zal worden. Eén keer per jaar wordt er een gezellig kamp georganiseerd waar dans voorop staat.

 

Speeddate Symphonica in Sporto
De samenwerking tussen beide verenigingen ging vrij snel. Tijdens de speed-date werden veel leuke ideeën bedacht. Over de activiteit kan nog niet veel gezegd worden,  het is een verrassing waar iedereen bij moet zijn.
Symphonica in Sporto is voor beide een leuk initiatief waar je als vereniging graag aan mee wilt werken. Daarnaast genereert het extra bekendheid voor je vereniging. Maar het is vooral leuk om Vierlingsbeek te promoten bij de Brabantse Dorpenderby van de provincie Noord-Brabant.

 

Symphonica in Sporto is één van de negen finalisten van de Brabantse Dorpenderby.
Er kan nog op het project gestemd worden t/m 1 juni 2014 via
www.vierlingsbeek-groeningen.nl
Op deze site is ook informatie en beeldmateriaal te zien van dit sportieve en culturele project.