Met de Borrelbus naar Burgemeestersverkiezing en Boerenbruiloft bij De Zandpoort

Burgemeestersverkiezing en Boerenbruiloft bij De Zandpoort, aanvang 12.11 uur

 

Voor het eerst in de geschiedenis van de carnaval in Vierlingsbeek en Groeningen is er dit jaar de Burgemeester verkiezing: wie wordt dit carnavalsjaar de Burgemeester van Bèèk en Gruuninge!?

 

Wordt het Eric Lamers, Sandra Janssen of Tonnie Ebben?

 

Alle 3 de kandidaten zijn enthousiast! Ze trekken met z’n 3-en op om zichzelf én de burgemeester verkiezing te promoten.

 

Tijdens ‘Uut ut köpke van Jeu’ op derde kerstdag bij Gryphus kregen Eric, Sandra en Tonnie allen 1 minuut spreektijd om zichzelf aan de propvolle zaal vol enthousiaste toehoorders voor te stellen. Op eigen wijze vulde zij hun minuut.

 

Sandra werkt in de zorg, wil overal van genieten en wil overal een feestje van maken! Sandra ziet zichzelf ook wel als nachtburgemeester van Bèèk en Gruuninge en sloot af met het advies “Ken je me wel, stem op mij, ken je me nie, stem dan op Eric of Tonnie”.

 

Eric zorgt ook, in eerste instantie voor wat onder de pannen zit en in tweede instantie wat onder de golfplaten leeft. Hij zorgt voor het eten dat wij dagelijks op onze bord hebben en is daar druk mee. Voor het baantje van burgemeester hoef je niks te kunnen, zo las hij ergens, dus het lijkt hem wel wat om dat er bij te doen!

 

Tonnie probeert het publiek te verleiden op hem te stemmen met een jaar lang gratis entree voor Museum Van Postzegel Tot Tank. Tonnie attendeert verder het aanwezige publiek er op dat waar Eric vee heeft, Tonnie piepers heeft en er zonder piepers geen friet is.

 

Na de 3 minuten kreeg elke kandidaat-burgemeester een burgemeestersopdracht: Gaston (Geert) was de gewillige acteur waarbij de opdracht uitgevoerd moest worden. Als eerste kreeg Gaston door Tonnie welverdiende onderscheidingen opgespeld die hij met zijn heldendaden en inzet dik verdient had. Eric ging op bezoek bij Gaston die de respectabele leeftijd van 100 jaar had bereikt. Met luide stem bracht kandidaat burgemeester Eric zijn felicitaties over. Als laatste was het de beurt aan Sandra. Zij ontving Sinterklaas, was zo blij als een kind en zette meteen vol overgave “De zak van Sinterklaas” in om daarna bij Sinterklaas op schoot plaats te nemen. Sinterklaas vroeg of het lied dat zij inzette wel burgemeesterwaardig is waarop Sandra zei: “Zo ben ik nou eenmaal”.

 

En dat is het mooie aan deze kandidaat- burgemeesters: 3 verschillende mensen, 3 actieve mensen, 3 enthousiaste mensen, 3 mensen die wat willen betekenen voor onze dorpen!

 

3 dagen later op oudejaarsdag stonden Sandra, Tonnie en Eric, in vol ornaat, bij Plus Verbeeten om niet alleen henzelf, maar vooral de oliebollen van het JOC aan te bevelen aan de vele klanten die deze ochtend boodschappen kwamen doen.

 

U ziet, aan de kandidaat-burgemeesters ligt het niet! U gaat in de aanloop naar de carnaval zeker nog meer van hen zien!

 

Wie uiteindelijk dé burgemeester wordt? Daar kunt ú over mee beslissen: op carnavalsdinsdag start de dag van de Boerenbruiloft om 12.11 uur bij De Zandpoort, waar alle aanwezigen hun stem uit kunnen brengen op hun favoriete kandidaat. Een uur later wordt de kandidaat met de meeste stemmen de eerste Burgemeester van Bèèk en Gruuninge! Zijn of haar eerste officiële taak is die middag het in de onecht verbinden van het Boerenbruidspaar

 

Roel, zoon van Hanny en Sjaak an den Lègt tot an de Roei en vurbej dun Bekse tore noar de Laurentiusstroat &

Wendy, dochter van Jan Kuupers uut Gruuninge, van ut Slingerhuukske noar Gruuninge in dun Hultenhoek

 

Wij hopen u allen op carnavalsdinsdag om 12.11 uur te mogen begroeten bij De Zandpoort in Groeningen!

 

Borrelbus

 

Om iedereen in de gelegenheid te stellen zijn of haar stem uit te brengen op één van de Kandidaat- Burgemeesters, het huwelijk bij te wonen en daarna een kei mooi knalfeest te vieren, rijdt er op carnavalsdinsdag een BorrelBus!

 

Vanaf 11.11 uur rijdt de bus vanaf ’t Vrijthof naar De Zandpoort en weer terug. Voor slechts € 1,- p.p. per rit bent u snel, veilig en droog in Groeningen en later in de middag weer terug in Vierlingsbeek.

 

Wat? Borrelbus

Wanneer? Carnavaldinsdag 25 februari

Waar? Van ’t Vrijthof naar De Zandpoort en (later in de middag) weer terug

Kosten? € 1,- p.p. per rit