Tonnie Ebben prins De Keieschieters

Bron: Peel en Maas Venray

Tonnie Ebben is zaterdagavond bij carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen uitgeroepen tot prins Tonnie II. Hij wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door zijn prinses Maike en zijn adjudant Vincent Vervoort.

 

Tonnie Ebben (41) is de 61ste prins van De Keieschieters en tevens de elfde prins uit Groeningen. Samen met zijn vrouw Maike, met wie hij al 12,5 jaar is getrouwd, heeft de oud-beroepsmilitair vier kinderen: Merle, Silke, Jannus en Floor. Prins Tonnie II is agrarisch ondernemer in de aardappelsector. Zijn hobby’s zijn, naast carnaval vieren, jagen en zijn eigen museum ‘Van postzegel tot tank’, waarin vooral aandacht wordt besteed aan de regio in de Tweede Wereldoorlog.

 

Zijn adjudant en vriend Vincent (42) is getrouwd met Esther. Samen hebben ze twee kinderen: Lies en Biek. Adjudant Vincent heeft een eigen bedrijf, Grafisch Vierlingsbeek, en werkt daarnaast twee  dagen in de week bij Graphiset in Uden. Zijn hobby’s zijn kamperen, carnaval vieren en festivals bezoeken.

 

Hun leus: ‘Ôk zonder piepers, museum of gejaag, worre dit kei mojje carnavalsdaag! Mit un friet en un pilske op zien tied, vergèète wej dizze vetgedrukte carnaval 2016 niet!’