CPO Bouwen Groeningen

Beste inwoners van Groeningen, en buitendorpse geïnteresseerde,

Op 9 oktober is er een informatieavond geweest bij De Zandpoort. Eén van de onderwerpen die aan de orde kwam was ‘CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), bouwen voor jong en oud’ (collectief bouwen in eigen beheer)

Inmiddels zijn er stappen door de Dorpsraad, in samenspraak met dhr. William Meulman van begeleidingsbureau SABO, ondernomen: voor Groeningen wordt een aanvraag bij de gemeente Boxmeer ingediend, die nodig is om bij Provincie Noord Brabant subsidie aan te vragen.

 

Let op!!! CPO is voor iedereen!

Het gaat bij CPO niet alleen om starters die hun eerste koopwoning op gemeentegrond willen bouwen (en dus in aanmerking komen voor de grondkorting van 25%), maar ook biedt het voordelen aan mensen die op particulieren grond (zelfbouwers)willen bouwen, mensen waarvan het niet de eerste koopwoning wordt én senioren die een kleinere- of een levensloopbestendig woning willen bouwen. Iedereen die geïnteresseerd is mag zich melden! De Provincie Noord Brabant kent een subsidie toe van €4.000,= per bouwkavel. Tenminste 50% van de CPO moet wel een koopstarter zijn, en met minimaal 3 kandidaten om te bouwen.

 

Graag willen we iedereen die geïnteresseerd is in CPO-bouwen in Groeningen vragen zich vóór 8 december te melden door een e-mail te sturen naar dorpsraadgroeningen@hotmail.com óf door het onderste strook je van de bijgevoegde brief in te vullen op Groeningsestraat 44a óf Maasstraat 5 in de brievenbus te doen.

 

Als er behoefte blijkt te zijn aan nog een informatieavond, speciaal voor mensen die serieus overwegen mee te doen met CPO, zal deze worden verzorgd door de Dorpsraad en begeleidingsbureau SABO. Alle voorwaarden, regels, voordelen zullen dan aan de orde komen.

 

Met vriendelijke groet,

Dorpsraad Groeningen