Gryphus presenteert: St. Patrick's Eve met Riverflow + Op Losse Groeven + Beukfeest + Cabaret met Peter van Ewijk + Gryphus F1 Café

zaterdag 23 maart > Ierse avond > ST. PATRICK’S EVE met live: RIVERFLOW
Een week na de Ierse nationale feestdag wordt Gryphus omgetoverd tot een heuse Irish pub. Waan U in het Temple Bar District in Dublin of waar dan ook op het groene beloofde eiland en vier het feest der feesten. Met een pint Guinness in de ene en een glas Kilkenny in de andere hand. En dit allemaal om de sterfdag van de heilige Paddy te herdenken. Rare jongens, die Ieren. Maar o zo gezellig! En het wordt alleen maar plezanter door de muziek van Riverflow. Lekkere Ierse feestfolk geïnspireerd door de MacGowans, Geldofs en Dylans van deze wereld. Het zestal speelt krakers van hun helden, andere traditionals en eigen werk. Aanstekelijk en opzwepend. Niet voor niet stonden de heren al meerdere malen in het voorprogramma van de Dubliners, The Whisky Priests en Rowwen Hèze. Gezelligheid gegarandeerd. En dan is het natuurlijk aan U om in de beste Ierse traditie uit volle borst mee te zingen. Slàinte!
zaal open: 20.30 uur > entree: 8,00 euro

vrijdag 29 maart > vinylavond > OP LOSSE GROEVEN met DJ’S CARSTEN & TOM WILLEMS + DJ ERIC SMITS + DJ’S ROY MOESKOPS & DAAN ARTS
Vinyl is weer helemaal terug van nooit weggeweest. Alle reden om de pick-up weer van zolder te halen en een paar liefhebbers uit te nodigen om thuis in de platenkast te gaan snuffelen. Zie hier het concept van Op Losse Groeven, een avond vol krakende platen, mooie hoezen, 33 en 45 toeren, jeugdsentiment, oude en jonge hipsters, beminnaars en (amateur) dj’s met een liefde voor muziek. Carsten en Tom Willems, Eric Smits, Roy Moeskops en Daan Arts zijn de vrienden van het vinyl die de uitdaging hebben aangenomen en allemaal een kist vol zwart goud hebben meegebracht. Het resultaat is een ratjetoe aan popmuziek: 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, zero’s, ten’s, rock ‘n’ roll, blues, hardrock, classic rock, smartlap, punk, new wave, Nederpop, hiphop, reggae, ska… Van Muse via George Baker naar Sam Fender, van Golden Earring via Joe Bonamassa naar Raymond van het Groenewoud en van Mumford & Sons via Earth & Fire naar Metallica. En weer terug natuurlijk. Zonder twijfel wordt dit een heerlijk feest der herkenning. Vanaf half negen gaat de naald in de groef!
aanvang: 20.30 uur > entree: gratis


zaterdag 6 april > concert > BEUKFEEST: NECROTESQUE + PUTREFIED CORPSE + MELTING EYES
Het is weer beuken geblazen in Gryphus want het is tijd voor het Beukfeest. De 42ste editie inmiddels en dit wordt gevierd met drie bands; Necrotesque, Putrefied Corpse en Melting Eyes.

Het Beukfeest start met het Haagse Melting Eyes. Dit kwartet speelt een stevige pot old school death metal en heeft o.a. ex-leden van Deathhammer en Compos Mentis in de gelederen. Dat de heren al de nodige ervaring in andere bands hebben opgedaan is dan ook geen verrassing. Het viertal debuteert in 2021 met de EP My Final Resting Place en is klaar voor meer!

Vervolgens betreedt het vanuit Enschede opererende Putrefied Corpse het podium. De band is ontstaan in 2013 en speelt een heerlijke pot brutal death-metal, zoals die eind jaren tachtig, begin jaren negentig groot werd gemaakt door bands als Obituary, Death en Entombed. Lompheid, bruut, goorheid, vuigheid en een vleugje groove zijn een aantal ingrediënten die de in 2019 uitgebrachte langspeler Left To Rot kleuren. De Twentse deathmetalformatie neemt zichzelf niet al te serieus, zoals ook blijkt uit de onophoudelijke stroom humoristische memes waarmee de band Facebook bestookt.

Headliner van de avond is het Helmondse Necrotesque. Een relatief nieuwe band in het old school death metal genre. De band is opgericht in het voorjaar van 2021 en heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Het mini debuutalbum The Necrotic Grotesque werd zeer goed ontvangen en er werden al snel grotere plannen gesmeed. Het vorig jaar verschenen The Perpetuated Festering is daar de ijzersterke uitkomst van. De belangrijkste invloeden van de vier heren zijn Grave, Bolt Thrower, Asphyx en Dismember. Necrotesque kan het beste omschreven worden als recht-toe-recht-aan kettingzaag-metal om op los te gaan in de moshpit!
Check voor meer Beuknieuws www.facebook.com\Beukfeest.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

vrijdag 12 april > cabaret > PETER VAN EWIJK > ONTBINDINGSANGST
In Ontbindingsangst gaat Peter van Ewijk de strijd aan met Vadertje Tijd en Magere Hein. Hij is namelijk helemaal klaar met de verrimpeling van zijn bestaan. Gewapend met een hoofd vol hilarische wetenschappelijke feiten en aangevuurd door hardnekkige jeugdtrauma’s en actuele frustraties gaat hij op zoek naar een manier om aftakeling, veroudering en de compostering van het leven voorgoed te cancellen.

“Ontbinding en opwinding lagen nog nooit zo dicht bij elkaar!” - Peter van Ewijk. Verliezer van leven sinds 1977.

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl > win gratis PLUS Verbeeten kaarten: hou de socials van Gryphus in de gaten!

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Johee, johoo: het Formule 1 seizoen 2024 is van start gegaan! Welk team heeft dit jaar z’n zaakjes het best voor elkaar? Kunnen Red Bull en onze Max hun wereldtitels opnieuw prolongeren? Of maakt Checo zijn grote praatjes eindelijk een keer waar? Is Ferrari in staat om dit jaar minder steekjes te laten vallen en zodoende een geduchte tegenstander te vormen? Of kan het team van Toto Wolff zich weer eens mengen in de titelstrijd? Of zal Lewis met zijn hoofd al te veel bij Ferrari zijn? Of kan McLaren de enorme opmars in 2024 doorzetten en zodoende een bedreiging vormen voor Red Bull? Veel vragen, weinig antwoorden.

Ook in het aanstaande seizoen 2024 zullen alle GP races (onder voorbehoud) uitgezonden worden op levensgroot beeldscherm (4x3m). Geniet samen met andere Formule 1-fans van alle inhaalacties, crashes, schuivers, spins, salto’s, donuts en al wat die mannen nog meer met hun bolide kunnen.

  • zondag 24 maart: GP AUSTRALIË (14.00 uur)
  • zondag 7 april: GP JAPAN (14.00 uur)
  • zondag 21 april: GP CHINA (14.00 uur)

entree: gratis

in petto

  • vrijdag 19 april > open podium > TALENTENTUIN: PUNCH + STUGG + SOULSHINE
  • woensdag 8 mei > hard rock café > MAIDEN NIGHT 2024

-----
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl | Gryphus op social media