Voedselbossen in Nederland

 

Voedselbossen staan in een bijzondere belangstelling. Ze zouden gunstig zijn voor het klimaat, een oplossing voor onze toenemende voedselbehoefte en bovendien goed tegen het oprukkende fenomeen hittestress. Maar wat is nu een voedselbos en waarom zouden we die moeten aanleggen? Op die vragen geeft spreker Stijn Heijs een antwoord. Hij is zeer actief in zijn eigen voedselbos, is coördinator van het netwerk voedselbossen Noord-oost Brabant en Noord-Limburg en bestuurslid bij de stichting voedselbosbouw Nederland.  

 

De spreker vertelt wat een voedselbos precies is, hoe een dergelijk systeem is opgebouwd en wat de productiviteit is. Ook wordt ingegaan op de waarde van een dergelijk natuurinclusieve landbouwmethode voor mens en natuur en hoe voedselbossen kunnen bijdragen aan de transitie naar een duurzame landbouw in Nederland. 

 

Deze lezing, georganiseerd door IVN De Maasvallei, is op woensdag 9 maart in MFA Knillis, Sint Cornelisstraat 20 in Vortum-Mullem en begint om 20.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot 7 maart via ivndemaasvallei_educatie@outlook.com U krijgt bericht of deelname mogelijk is.