Wonen Vierlingsbeek levert twee appartementen op

 

VIERLINGSBEEK – Wonen Vierlingsbeek heeft het al langere tijd leegstaande pand aan de Spoorstraat 27a in Vierlingsbeek grondig verbouwd en levert hier nu twee moderne appartementen op. Voor deze woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens bleek veel belangstelling. Ruim voor de vakantieperiode werden de nieuwe huurders al toegewezen.

 

Wonen Vierlingsbeek kocht het leegstaande pand aan de Spoorstraat 27a eind 2016 samen met het aangrenzende pand op nummer 27. Na een verbouwing nam de woningcorporatie nummer 27 in juni 2017 in gebruik als eigen kantoor. Voor nummer 27a werd onderzocht hoe dit pand tegen acceptabele kosten kon worden verbouwd tot sociale appartementen. Het oorspronkelijke idee van drie levensloopbestendige woningen bleek bouw- en kostentechnisch niet haalbaar. Daarom is begin 2018 besloten het pand ingrijpend te verbouwen tot twee appartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Na afronding van de vergunningperiode is Raedts Bouwbedrijf in mei met dit project van start gegaan.

Wonen Vierlingsbeek is trots op het feit dat een al langer leegstaand pand in de kern van Vierlingsbeek nu een mooie bestemming heeft gekregen en ziet het project als een aanwinst voor de dorpskern.

De woningcorporatie heeft het moment van de sleuteluitreiking aangegrepen om ook de WocoAPP te lanceren, een app waarmee huurders heel eenvoudig een reparatieverzoek of bericht naar Wonen Vierlingsbeek kunnen sturen. Meer informatie hierover is te vinden op www.wonenvierlingsbeek.nl.

 

Naast het project aan de Spoorstraat 27a realiseert Wonen Vierlingsbeek op dit moment ook een nieuwbouwproject aan de Horstenweg in Holthees, waar eind van dit jaar zes sociale huurwoningen zullen worden opgeleverd.