Dr. PeelenCultuurprijs 2016

 

Het was half augustus, we waren met ons gezin een paar dagen naar Duitsland. Daar kregen we een telefoontje van de gemeente: ik was genomineerd voor de Dr. Peelencultuurprijs! Wat een eer!

Thuis gekomen bleek dat het een ‘thuiswedstrijd’ zou worden; ZEV uit Vierlingsbeek was de andere genomineerde.

Er ging een persbericht uit, ik poste wat op Facebook en de reacties waren allemaal hartelijk en positief.

Gisteren was het 10 september, de dag van bekendmaking en uitreiking van de, voor mij felbegeerde, prijs. Om 13.00 uur gingen we de theaterzaal van De Weijer binnen. Eerst waren daar de presentaties van de genomineerde voor de Dr. Peelenstimuleringsprijs (vorig jaar won Symphonica in Sporto).

Na een muzikaal intermezzo was aan mij de beurt om mijn Museum Van Postzegel Tot Tank te presenteren. Ondanks ik een echte prater ben, had ik me de dagen voor de uitreiking toch wat druk gemaakt, omdat ik maar 5 minuten kreeg... Mijn voorgangers overschreden die tijd ruimschoots, dus ook ik heb ruim mijn tijd genomen.

Na mij presenteerde ZEV (Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek) zich. Vervolgens was het wachten op de bekendmaking. Burgemeester Van Soest en wethouder Hendriks- van Haren werden naar voren gehaald door Peter Verdijk, de voozitter van de adviesgroep Dr. Peelencultuurprijs. Eerst werd P.R.A.K. verkozen tot winnaar van de Stimuleringsprijs. Onder het geroffel op knieën van de toeschouwers in de zaal, maakte burgemeester Van Soest bekend dat Museum Van Postzegel Tot Tank winnaar is van de Dr. Peelencultuurprijs 2016. Wat een eer! Wat een erkenning! Wat een stimulance! Al heb ik die nodig; ik ga toch wel door!

Gisteren heb ik, en nu ook hier, wil ik mijn dank uitspreken dat de commissie mij, en mijn museum, als winnaar heeft gekozen en dat het College van B&W het advies heeft overgenomen. Ik wil iedereen bedanken die spullen heeft geschonken aan het Museum, vooral ook voor de verhalen die er bij horen! Voor mij maakt het verháál een voorwerp levent; je moet het kunnen ervaren, voelen, ruiken, van dichtbij zien. Verder bedank ik de vele mensen die mijn Museum komen bezoeken en de mensen die mij helpen en ondersteunen. En ook iedereen die gisteren bij de Uitreiking aanwezig was, bedankt!

 

Ik ga op dezelfde voet verder als dat ik deed. Mijn Museum is nu verrijkt met een mooi beeldje van Dr. Peelen. Het krijgt een mooie plek!

Mocht u belangstelling hebben om het Museum een keer te bezoeken, bel of mail gerust. We hebben geen vaste openingstijden, zijn open op afspraak.

 

Tonnie Ebben              0622641315                tonnieebben@planet.nl

www.vanpostzegeltottank.nl