Symphonica in Sporto gaat bijna starten !


Hou onze Bewegingsmeter in de gaten!


Na de speeddate in Januari zijn 25 verenigingen/organisaties met elkaar in gesprek gegaan en hieruit zijn 12 geweldige sportieve en creatieve activiteiten ontstaan.
Het zijn prachtige initiatieven waarbij jong en oud samen bewegen.
Op 29 maart wordt bij de kerk een reuze Bewegingsmeter geplaatst, hierop zijn alle activiteiten van Symphonica in Sporto te zien.

Onze eerste activiteiten vinden al in dit voorjaar plaats. Hieronder een tipje van de sluier:

 

1. MENS vs PAARD op 18 april 2014 (nog nooit vertoond!)
Rijvereniging Valentinus en Stichting Doejemee organiseren in samenwerking met, en tijdens de open dag van Woonzorgboerderij de Hultenhoek een spectaculaire Challenge waarbij een uitdaging wordt aangegaan tussen mens en paard op het gebied van verspringen, voetbal, touwtrekken en fietsen.
Onze Dorpenderby coach/amazone Imke Schellekens-Bartels verzorgt diverse Clinics. Vooral onze dorpsgenoten met een beperking zullen hierbij actief betrokken worden.
Alle aanwezige bezoekers maken kennis met balansoefeningen die je als ruiter nodig hebt.
De Symphonica in Sporto activiteiten vinden plaats tussen 18.30u en 20.30u.
Na afloop is er een Meet en Greet met Imke Schellekens-Bartels in ons Symphonica in Sporto theater.
De open dag vindt plaats in Woonzorgboerderij de Hultenhoek, Hultenhoek 14 te Groeningen vanaf 15.00u tot 21.00u. Omroep Brabant is aanwezig om opnames te maken voor de Brabantse Dorpenderby.

 

2. JONG GEDANST IS OUD GEDAAN op 14 mei 2014 (nog nooit vertoond!)

Basisschool Laurentiushof organiseert in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen en Stg. Doejemee een groots dansfestijn voor jong en oud. Honderden kinderen en ouderen gaan samen op muziek bewegen. Zij worden hierbij ondersteund door het Jeugdorkest. Ook omroep Brabant maakt hierbij opnames in het kader van de Brabantse Dorpenderby. (info over locatie volgt)


3. WANDELVIERDAAGSE van 20 t/m 23 mei 2014 (dit gaat energie geven!)
Tijdens de jaarlijkse wandelvierdaagse organiseert het JOC in samenwerking met het Groeningskoor, verrassende momenten in het kader van Symphonica in Sporto.


4. VERRASSINGS OPTREDEN VOOR JONG EN OUD  op 1 juni 2014 (dit wordt spannend!)
Het smartlappenkoor ‘Van Heure Zingen’ en dansvereniging ‘De Bekse Klinkertjes’ organiseren een verrassingsoptreden tijdens het eerste echte smartlappenfestival te Vierlingsbeek. Er komen die dag vele smartlappenkoren en  joekskapellen naar Vierlingsbeek die op verschillende locaties optreden. Het varieert van zingen en muziek maken bij kasteel ’t Hattert, in de feesttent, tot bij de boer tussen de koeien.


De andere activiteiten zullen in het najaar van 2014 en voorjaar van 2015 plaats gaan vinden. Ieder evenement wordt door 2 à 3 aan elkaar gekoppelde verenigingen georganiseerd. We eindigen dit project met een groots “Beek en Groeningen zonder Grenzen” evenement op 5 juli 2015.

 

Brabantse Dorpenderby
Vanaf 30 maart 2014 kan er op Symphonica in Sporto gestemd worden via www.brabant.nl/dorpenderby. De prijs die we hiermee kunnen winnen komt ten goede aan de leefbaarheid van Vierlingsbeek en Groeningen.


In de volgende edities van Globaal volgt meer concrete informatie. Ook zijn we via facebook, twitter en op de website www.vierlingsbeek-groeningen.nl te volgen.

 

Voor vragen kun je terecht bij:
Mail: symphonicainsporto@gmail.com
Tel: 06-30970196 of 06-22220874