Sil Buijs winnaar ballonnenwedstrijd Bèkse Kermis 2017

 

Van de 83 ballonnen die de lucht in gingen op kermis zondag 13 augustus kwam de ballon van Sil Buijs het verst. Zijn ballon bereikte de plaats Fröndenberg/Ruhr op maarliest 123 kilometer afstand van Vierlingsbeek. Alle ballonnen gingen in de richting van Duitsland en kwamen terecht in plaatsen zoals Kevelaar, Geldern en Bottrop. De nummer twee was Lobke Tönnissen. Deze ballon kwam tot aan Dortmund op 101km afstand. Beide winnaars mogen samen met drie vrienden of vriendinnen en twee ouders één dagdeel meelopen met een verzorger van ZooParc Overloon. Als kers op de taart mogen zij ook nog iets lekkers eten in het restaurant.

 

De Werkgroep Kermis kijkt tevreden terug op de nieuwe aanpak die afgelopen jaar in gang is gezet. Er wordt alweer vooruit gekeken naar volgend jaar waarbij de ballonnenwedstrijd wegens succes terug zal keren. Dit jaar vond ook de allereerste kermis barbecue plaats waarbij ruim 100 dorpsgenoten aanwezig waren.

 

Hoe de kermis er aankomend jaar uit gaat zien weet de Werkgroep Kermis nog niet exact. De werkgroep en de Dorpsraad hebben hun wensen aan de Gemeente Boxmeer kenbaar gemaakt. Dat Vierlingsbeek behoort tot een van de dorpen waarbij de kermis tot en met 2020 blijft bestaan in de huidige vorm. Wat is er tot nu toe te duidelijk en wat is er de aankomende jaren te vinden op de kermis? Een draaimolen of babysport, Autoscooter of rups, Trampoline, Lijntrekspel, Ballengooitent of ander behendigheidsspel, Eettent, Snoepkraam en schietvermaak. Onder andere in Vierlingsbeek dienen er volgens de nieuwe afspraken met de exploitant minimaal 3 grootvermaakzaken te staan zoals autoscooter, rups, polyp, bank, funhouse of lunapark. Daarnaast is er vanuit Vierlingsbeek de wens uitgesproken naar de Gemeente om de kermis op vrijdag te starten en te eindigen met de Bekse Kroegentocht op kermis maandag.

 

Via de Dorpswebsite, Globaal en Facebook pagina zal de Werkgroep Kermis dorpsgenoten op de hoogte blijven houden omtrent de laatste ontwikkelingen.