Fleslammetjes bij de Wereldboom

 

Dit voorjaar heeft de Wereldboom (Vortum-Mullem) vanaf half maart een uniek fleslammetjes-project: 40 kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich aanmelden om te helpen fleslammetjes groot te brengen. Vijf weken op rij, een uur per week, geven ze ‘hun’ twee lammetjes de fles. Er is keuze uit woensdag-, vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag vanaf half vijf. De ouders mogen blijven.

 

Speciaal voor dit project neemt de Wereldboom twintig fleslammetjes van een collega over. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen ‘het avontuur van het leven’ te laten ervaren, namelijk hoe wij als mensen verbonden zijn met alles wat leeft.    

 

‘Je eigen lammetjes’
Om die band te voelen, voeden de kinderen steeds ‘hun eigen lammetjes’: twee lammetjes die ze op de eerste dag in overleg kiezen. Ze maken zelf het flesje klaar met behulp van poedermelk en water. Na afloop van het project mogen de kinderen hun lammerflesje mee naar huis nemen, met als extra cadeautje een boekje vol schapen- en lammetjesverhalen over de Wereldboomkudde. Tijdens hun wekelijkse uur mogen de kinderen meehelpen in de stal, waar nog steeds lammetjes worden geboren. Deelname aan het project kost € 12,50; hiermee wordt het projectmogelijk gemaakt.
Voor meer informatie en aanmelden: http://www.dewereldboom.nl of http://www.sjorssportief.nl