Prins Ger II heerst over Keieschieters

Bij De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen is Ger Joosten zondagmiddag in zalencentrum Concordia uitgeroepen tot prins Ger II. Hij wordt komend seizoen tijdens alle carnavalsactiviteiten bijgestaan door zijn prinses Katja en zijn adjudant Koen Klaassen.

 

De Keieschieters krijgen een carnaval met een Limburgs randje, want Ger Joosten (50) is geboren en getogen in Horst, zijn prinses Katja (45) in Bergen en adjudant Koen (47) in Leunen. Ze wonen allemaal echter al jaren in Vierlingsbeek, waar ze ook actief zijn in het verenigingsleven en hun kinderen het levenslicht zagen. De familie Joosten telt vier telgen (Fleur, Dirkje, Loek en Wieke), de familie Klaassen twee (Merel en Roos).

 

Prins Ger II is een levensgenieter en een muzikant pur sang. Hij is onder meer drummer van de U2-tributeband  LikeU2. Daarnaast is hij lid van de boerenbruiloftscommissie van De Keieschieters en draagt  hij al jaren zijn muzikale steentje bij aan allerlei liedjesfestivals en concerten in het dorp. Hij is werkzaam als ict’er bij Lantech  in Cuijk. Zijn vrouw  Katja Graat is werkzaam als dermatologieassistente/ bandagiste op de polikliniek in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.  Naast haar werk, huishouden en druk gezinsleven fietst, wandelt en zwemt  zij graag. Ook is ze creatief in haar vrije tijd.

 

Adjudant Koen Klaassen is getrouwd met een rasechte Vierlingsbeekse, Mira Goemans (48). Zij werkt als intern begeleider op basisschool De Meulebeek in Oostrum.  Koen is werkzaam als teamleider software bij Fuji Seal Europe BV in Deurne. De hobby’s van adjudant Koen zijn films maken en bewerken, lekker eten en hardlopen, zijn vrouw Mira  is lid van zanggroep Evergreen in Vierlingsbeek en ook zij trekt regelmatig haar trimschoenen aan om aan haar conditie te werken.

De leus van prins Ger II en zijn adjudant Koen luidt: ‘Iedereen is de klos, heel Bèèk en Gruuninge goan los… mit os!’

 

Foto: Bas Delhij.