Vierlingsbeek-Groeningen koopt kerk

 

Aan alle inwoners van Vierlingsbeek-Groeningen,

 

Wij, inwoners Vierlingsbeek-Groeningen, kunnen tot 15 oktober 2020 onze kerk kopen en op deze wijze behouden en gebruiken voor ons dorp. Doen we dit niet dan zal de kerk in de vrije verkoop komen en zijn we de kerk kwijt. Vandaar deze oproep om samen met ons allen de kerk te kopen.


Waarom samen de kerk kopen:

  • Het kerkgebouw is het hart, de ziel van het dorp en biedt ons veel mogelijkheden om heel veel dingen mee te doen.
  • Voor verenigingen – organisaties – initiatieven zoals de Sing Alone en de Basisschool Musical.
  • Gezien haar goede akoestiek uitstekend geschikt voor concerten – optredens – theater – film – dans – sport-spel-beweging-ouderen-kinderen (de grote ruimte is 40 x 14 mtr en 10 mtr hoog!).
  • De ruimte kan gebruikt worden voor vele soorten bijeenkomsten – exposities – verenigingsevenementen - festivals.

 

Hoe kopen wij samen de kerk:
Iedere bewoner van Vierlingsbeek-Groeningen kan een of meerdere obligaties kopen. Een obligatie kost € 500,00. Er dienen 800 obligaties verkocht te worden, dus totaal € 400.000,00. Hiermee wordt de kerk gekocht en wordt een deel gereserveerd om in de aanloopfase de vaste lasten te dragen en worden enkele basisvoorzieningen gerealiseerd zoals podium (van de kerkbanken) , 400 stoelen, dames- herentoilet en een eenvoudige horeca hoek.


Als wij samen de kerk kopen kan dit het MFA onderzoek helpen in het maken van de juiste keuze. Immers wij kunnen dan als dorp het kerkgebouw inbrengen. De kerk is van ons !


“Krijg ik het geld terug”, is een veel gestelde vraag. De obligatie is een lening en de bedoeling is dat u dat geld terug krijgt. Echter kan dat enkele jaren duren. Lees daarom het obligatiereglement en overige informatie op de site www.stichtinglaurentiusvierlingsbeek.nl of op de dorpssite www.vierlingsbeek-groeningen.nl (verenigingen-stichting laurentius).

 

Als wij het geld niet bij elkaar krijgen voor 15 oktober en de koop gaat niet door, dan krijgt iedereen zijn geld terug. Maar dan hebben we ook GEEN kerk.


Oké, wat moet ik doen:
1. Vul het formulier (zie link hieronder) in.
2. Lever dit in bij Sjaak Verstegen, Overambt 28, 5821 CE Vierlingsbeek.
3. U kunt ook een scan of foto van het formulier mailen naar info@stichtinglaurentiusvierlingsbeek.nl

 

Hebt u vragen ?
Bel gerust Sjaak Verstegen 06-20614609 - Joop Verbeeten 06-54661196 - René Schaeffers 06-52762028


Stichting Laurentius Vierlingsbeek