Van Vriethof tot Vriethof nadert met rasse schreden

Het wielerweekend Van Vriethof tot Vriethof nadert met rasse schreden.

 

Tijdens de eerste editie van deze nu al gedenkwaardige wielertocht, die plaatsvindt op zaterdag 28 en zondag 29 augustus, werken ruim zeventig wielrenners met roots in Vierlingsbeek en Groeningen zich in het zweet om van het  illustere Vrijthof in het  Brabantse Vierlingbeek naar het net zo illustere Vrijthof in het Limburgse Maastricht te pedaleren.

Het startschot op zaterdag 28 augustus klinkt om 9.30 uur op het Vrijthof in Vierlingsbeek, waarna de eerste groep naar het zuiden vertrekt. Na de tocht van circa 125 kilometer overnachten de deelnemers in accommodaties in en om Maastricht. De finish op zondag 29 augustus wordt rond 14.30 uur verwacht. Dan zullen de renners groepsgewijs de finishlijn op het Vrijthof van het wielerdorp Vierlingsbeek passeren, waarna ze bij Herberg Thijssen gezamenlijk kunnen terugblikken op deze eerste editie. Tevens worden dan de winnaars van een aantal wielercategorieën, zoals de beste klimgeit, onder het genot van een hapje en een drankje en muziek van een dj bekendgemaakt.

 

Natuurlijk kunnen de renners niet zonder hun fans. Supporters van een lokale wielerheld of wielerhelden, zijn van harte welkom bij de zondagse finale van Van Vriethof tot Vriethof.  De wielercracks die deelnamen aan dit wielerweekend gaan naar verluidt ook maar wat graag met iedereen op de foto en zullen desgewenst ook handtekeningen uitdelen.

 

Voor meer informatie/ vragen mail ronvandaal71@gmail.com of wljlamers@ziggo.nl.

 

Foto: De organisatie van het Vrijthof-fietsweekend. Foto: Yvonne Jacobs Fotografie, tekst Ron Koenen.