Bèkse Kroegentocht was nog nooit zo snel uitverkocht!

 

Wie er nog bij wilt zijn heeft pech of moet nog geluk hebben dat er ergens nog een kaartje over blijft. Want over één maand gaat de 15de Bèkse Kroegentocht Special Edition van start en het is nu al uitverkocht. Maarliefst 500 tickets zijn allemaal verkocht en alle deelnemers hebben ook allemaal al een shirtmaat naar wens besteld.

 

Vorig jaar waren de kaarten voor ‘de oudste kermis kroegentocht van Nederland’ ongeveer 1,5 week van tevoren uitverkocht, nu is dat dus al ruim een maand van tevoren. De reden hiervoor zou de ongekende populariteit bij mensen uit eigen dorp maar ook in de omliggende dorpen zijn. Grotendeels komen de bezoekers uit de oude Gemeente Vierlingsbeek, maar ook komen ze bijvoorbeeld helemaal uit Harlingen, Erica en Baarlo. Een andere belangrijke reden voor deze snelle verkoop komt waarschijnlijk omdat deelnemers voor het eerst in de geschiedenis de gewenste shirt maten vooraf kunnen bestellen.

 

Een van de grootste kenmerken van de Bèkse Kroegentocht kenmerkt is dat alle deelnemers dezelfde kleur shirts dragen en vervolgens van kroeg naar kroeg lopen. Van de laatste 15 jaar zijn er al 10 jaar shirts, waarvan 5 met dames shirts. Andere jaren was het duwen en trekken in de rij voor het verkrijgen van de juiste shirt maten, en diegene die als laatste kwamen moesten regelmatig teleurgesteld worden met een andere shirt maat. Dat is vanaf nu voorbij, althans als de test dit jaar slaagt. Iederen deelnemer heeft vooraf de gewenste maten door kunnen geven aan de organisatie. Het lijkt ieder jaar steeds meer op een online kleding winkel in plaats van op een Kroegentocht, maar de organisatie doet er alles aan zodat iedereen een goed passend shirt heeft. De kleur van dit jaar? Die wil de organisatie voor deze speciale editie traditiegetrouw niet verklappen.

 

Wel wil de organisatie alvast prijsgeven dat deze speciale 15de editie voor spektakel gaat zorgen. Ieder jaar weer probeert de organisatie zich te overtreggen. Zo is hebben zij onder andere de Branabtse band ‘De Heeren Van’ als afsluiter weten te strikken. De artiest bij Herberg Thijssen en alle overige verrassingen worden nog even geheim gehouden.

 

De shirts voor de kroegentocht kunnen opgehaald worden op vrijdag 9 augustus vanaf 20.00 uur bij Feesttent Vrijthof en de Kroegentocht gaat van start op maandag 12 augustus vanaf 12.00 uur bij Herberg Thijssen. Wellicht komen er nog tickets vrij mail daarom even het aantal gewenste shirts door naar tim@beksekroegentocht.nl zodat je een plaatsje krijgt op de reservelijst.

 

Meer info via de Facebook pagina van de Bèkse Kroegentocht en www.beksekroegentocht.nl.