Limousinerit en hotelovernachting voor groep 8

De Efteling werd het niet dit jaar, maar toch namen de leerlingen van groep 8 van Laurentiushof in Vierlingsbeek in stijl afscheid van hun lagereschoolperiode: met een rit in een heuse limousine en een overnachting met extra’s in een viersterrenhotel.

 

Het is traditie: het schooljaar afsluiten in hét pretpark van Nederland. Maar in plaats van een busreis naar Kaatsheuvel werd het dit keer vanwege alle coronamaatregelen een rit, de dames en heren apart, in een prachtige limousine van Paul van den Beuken van Exclusive Drive naar hotel Asteria in Venray. Daar aangekomen kregen ze hun pasjes voor de kamer.

 

Op het programma stonden onder meer een bosspel, een barbecue in de tuin van Asteria en daarna was het tijd voor de feestavond in Zaal Zeven van Asteria onder aanvoering van een echte dj. Zeker tijdens het spel De jongens tegen de meisjes ging er in aanwezigheid van de juffen en meesters fanatiek aan toe. Na een korte nacht en een ontbijt keerden de scheidende groepachters moe maar voldaan terug naar huis. Ze zijn klaar voor de volgende stap in hun leven.

 

De afsluiting van het schooljaar wordt jaarlijks georganiseerd door de ouders van de leerlingen, en betaald met geld van de legeflessenactie en een eigen bijdrage.

 

Foto: Marie-José Theunissen.