Tentfeest met tal van feestelijke activiteiten op sportpark Soetendaal

 

Volharding viert 100-jarig jubileum

 

Volharding maakt zich op voor de viering van zijn honderdjarig bestaan. In het Hemelvaartsweekend, van woensdag 28 mei tot en met zondag 1 juni, worden in de feesttent op het hoofdveld van sportpark Soetendaal tal van jubileumactiviteiten op touw gezet. Volharding is op 14 juli 1914 opgericht en is met zijn honderdjarige leeftijd één van de oudste voetbalverenigingen in het Land van Cuijk.

 

Het jubileumfeest van Volharding begint op woensdag 28 mei om 20.00 uur met het muziekfestijn Radio 538 dj’s on tour, waarvoor een aantal bekende dj’s van het populaire radiostation naar Vierlingsbeek afreizen om de feesttent op z’n kop te zetten.

 

Donderdag 29 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur staat sportpark Soetendaal in het teken van een familiedag voor leden en niet-leden, die zich onder meer mogen uitleven op een heuse stormbaan en kunnen deelnemen aan allerlei (voet)balspellen. Ook verzorgt de plaatselijke brandweer demonstraties en kan de jeugd ponyrijden en – al dan niet geschminkt - genieten van een optreden van clown Rinaldo. Tevens staat er een springkussen en kunnen belangstellenden deelnemen aan een loterij.

 

Op vrijdag 30 mei om 18.30 uur wordt in de feesttent het jubileumboek ‘Volharding dat is onze naam’ gepresenteerd. In het 260 pagina’s tellende boekwerk, dat door een speciaal hiervoor in het leven geroepen commissie is samengesteld, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de hoogte- en dieptepunten van Volharding, vanaf de oprichting in 1914 tot en met het huidige jubileumseizoen. Het boek bevat tal van interviews met clubmensen, onder wie voorzitter Frans Kersten, secretaris Herman Denen, ‘Mister Volharding’ Jan Nabuurs, de broers Geert en Wiel Franssen, oud-succestrainer Hans Willems, de vijf gebroeders Verhoeven, grensrechter Martin Achten en verzorger Herman Evers. Maar ook oud-Manchester United-trainer René Meulensteen en topscheidsrechter Pol van Boekel, die beiden voor Volharding speelden, en de oudste nog in leven zijnde speler van Volharding 1 komen in het boek aan bod.

Natuurlijk wordt in ‘Volharding dat is onze naam’ ook stilgestaan bij de promotie naar de hoofdklasse in 1990, het seizoen 1995/96, eveneens een topjaar in de historie, dat begon met deelname aan de Amstel Cup en eindigde met het kampioenschap in de eerste klasse, en de derby der derby’s in het Land van Cuijk: Volharding-SSS’18. In het boek staan naast tientallen historische, vaak unieke, foto’s tevens foto’s van alle teams en commissies die Volharding telt in het jubileumjaar 2014.

 

Aansluitend start om 19.00 uur de jubileumreceptie, gevolgd door een reünie, waarvoor onder meer alle (oud-)leden voor zijn uitgenodigd. Op zaterdag 31 mei vindt op sportpark Soetendaal vanaf 09.00 uur een groot toernooi voor de F- en E-jeugd plaats. ’s Avonds vanaf 20.30 uur staat in de feesttent de populaire rockformatie Beethoven op de planken. Het tentfeest wordt op zondag 1 juni vanaf 12.00 uur muzikaal afgesloten met een kapellen- en smartlappenfestival. Dit festijn wordt georganiseerd in samenwerking met smartlappenkoor Van Heure Zinge. Kaarten voor zowel Radio 538 dj’s on tour als het optreden van Beethoven zijn te bestellen via de website van Volharding (http://www.rkvv-volharding.nl/) en tevens verkrijgbaar bij Plus Verbeeten in Vierlingsbeek.