Landelijke Opschoondag

 

Op zaterdag 19 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Boxmeer doen we daar natuurlijk ook weer aan mee. Doet u ook mee?! Buurtvereniging De Heidebloem uit Beugen en de Bevers, Welpen en Scouts van Scouting Overloon doen in ieder geval dit jaar al mee!

Aanmelden kan nog tot 1 maart.

 

Ook voor de scholen organiseren we opschoondagen. Zij kunnen dit jaar op dinsdag 22 maart of donderdag 24 maart samen met de klas of de hele school meedoen om de buurt schoon te maken. Basisschool De Peppels uit Boxmeer heeft zich al met 65 leerlingen uit groep 6, 7 en 8 aangemeld! De onderbouw van deze school heeft 2 februari al met 80 leerlingen opgeschoond.

 

Schone Maas Brabant

De gemeente Boxmeer koppelt de Landelijke Opschoondag aan het uitvoeringsprogramma “Schone Maas”. Provincies Noord-Brabant en Limburg, Rijkswaterstaat  Zuid-Nederland, verschillende waterschappen, terreinbeheerders, natuurorganisaties, gemeenten, lokale partijen, bedrijven en heel veel verenigingen en vrijwilligers werken samen. Zij zetten zich in om zwerfafval in en om de Brabantse en Limburgse Maas op te ruimen. Meer informatie over Schone Maas vindt u op www.schonemaas.nl/brabant en www.facebook.com/schonemaas.

 

Voor het programma Schone Maas Boxmeer starten we om 9.00 uur bij Herberg Thijssen aan de Spoorstraat 5 in Vierlingsbeek met een kop koffie. Vanaf deze locatie zijn de Maasheggen goed te bereiken. Na de opschoonactie staat hier voor u een heerlijk kop soep met een broodje klaar. Wilt u zich deze dag specifiek inzetten voor een Schone Maas? Vermeld dit dan bij uw aanmelding.

 

Materialen

Wanneer u deelneemt aan de opschoondag dan wordt u voorzien van alle benodigde materialen: veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. U bepaalt zelf waar u op gaat schonen.

 

Meld u tijdig aan

Wilt u ook de handen uit de mouwen steken? Surf dan nu naar de website en meld u aan! Doe dat voor 1 maart. Als u ervoor zorgt dat u zich op tijd aanmeldt, zorgen wij voor de benodigde materialen en de eventuele vergoeding. En natuurlijk krijgen alle kids die meedoen ook dit jaar weer een aardigheidje. Aanmelden doet u via www.afvalaanbieden.nl/lod .

 

Voor meer informatie

Bekijk onze website:                     www.afvalaanbieden.nl

Download onze AfvalApp:          www.deafvalapp.nl

Stuur ons een e-mail:                   info@afvalaanbieden.nl

Volg ons op Twitter:                      www.twitter.com/BCA_LvCB

Bel onze Afvalinfolijn:                   (0485) 338 352

 

Met vriendelijke groet,

 

Chantal de Rooij

senior communicatieadviseur

T (0485) 338 370 E info@afvalaanbieden.nl
Bereikbaar op: ma | di | wo | do