Gryphus' Kerstpakket van 2022

HET KERSTPAKKET VAN 2022

zaterdag 17 december > concert > THE GRINCH
The Grinch is een classic rockband bestaande uit vier zeer ervaren muzikanten uit het noordoosten van Brabant en het zuiden van Gelderland aangevuld met zanger en frontman Hans Koelen uit Vierlingsbeek. Na tien jaar lang Nederlandstalige volksmuziek te hebben gezongen heeft Hans zich vier jaar geleden aangesloten bij de band en keert hij terug naar zijn enige echte liefde: de rockmuziek. The Grinch speelt ijzersterke covers uit de jaren 60, 70 en 80 van onder andere Deep Purple, Jimi Hendrix, Santana, Supertramp, Toto, Bad Company, Alice Cooper, Gary Moore en heel veel meer. Uiteraard voorzien van wat ze zelf noemen een speciaal ‘Grinchsausje’: meerstemmige zang op een stevig bedje van bas en drums gelardeerd met fraai toetsenspel en passievol gitaarwerk. Komt dat zien! Meer dan twee uur lang!
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 5,00 euro

maandag 26 december > wandelclub > KERSTWANDELING
Na anderhalve dag van eten, drinken en uitbuiken is het de hoogste tijd voor een frisse neus. Een frisse neus van zo’n twee uur welteverstaan. Met het traditionele bordje erwtensoep na afloop in gedachten, moet dit voor ieder van U een peulenschil zijn.

inschrijven: 14.00 uur > inschrijfgeld: 3,00 euro

maandag 26 december > bj baartmans kerstconcert #28 > BJ’S ‘WINTER WONDERBAND

Hét kerstconcert wordt ook dit jaar natuurlijk weer verzorgd door Bart-Jan Baartmans. Voor de 28e (!) keer op rij is deze Boxmeerse snarenplukker te gast met de kerst, een traditie is nakende.

BJ neemt voor dit kerstconcert een speciaal samengestelde band mee: BJ’s Winter Wonderband. Editie kerst 2022. Een vijfsterrenensemble zonder drummer maar met prachtige stemmen en heel veel snaren! BJ Baartmans (zang, gitaar, mandoline, dobro), Eric Devries (zang, gitaar), Gerald van Beuningen (bas), Jan Hendriks (gitaar), Rieany Janssen (zang) en Tom Baartmans (gitaar) brengen een mix van americana, folk, country en bluesklassiekers. Vaak meerstemmig en met tintelend snarenwerk uitgevoerd eigen werk en covers van onder andere Dolly Parton, Ry Cooder, The Band, John Prine, Steve Earle, Lucinda Williams, Bob Dylan en Gram Parsons. Speciaal voor de kerst met een accent op liedjes met een troostrijk gevoel. Muzikale kadootjes om uit te pakken bij de kerstboom, hartverwarmend met een bitterzoet randje.
aanvang: 17.00 uur > entree: gratis

dinsdag 27 december > talkshow > UUT UT KÖPKE VAN JEU
Het is Derde Kerstdag en dus weer tijd voor een nieuwe aflevering van UUT UT KÕPKE VAN JEU, een bijdetijdse talkshow vol actualiteit en amusement voor en door Vierlingsbeek en Groeningen. Het leven van alledag belichaamd door diverse gasten. Gesprekken over politiek, sport, werk, cultuur, hobby’s en andere zaken die onze dorpsgenoten bezig houden.

Op het programma dit jaar onder andere een gesprek met Stijn Boekholt over zijn masterstudie Islam, Politiek en Samenleving, Het Roer Om met onder andere Maurice van Rosmalen, Oekraïense Oksana is kampioen kleiduiven schieten, Belle Mit Un Bèkse Ien Ut Buuteland, Blaast VIVA Vierlingsbeek nieuw leven in?, een column van Willem de Hoog en uiteraard ook weer Kerstmuziek van Jacques Et Gaston. Het meest actuele programma is te vinden op www.gryphus.nl.
zaal open: 19.30 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

vrijdag 6 januari > quiz > WITTE GEI’T?
De donkere dagen rond Kerst zijn bij uitstek geschikt om eens een avond lekker lang te quizzen. Na het succes van de voorgaande twaalf edities is het vanavond dus tijd voor Witte Geit’? nummertje dertien. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!

Er kunnen zich helaas geen teams meer aanmelden om mee toe doen aan dit grootse kennisspel. Eenlingen kunnen zich wellicht aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.
zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

zaterdag 14 januari > darts > THE GRYPHUS OPEN
Geef je tot uiterlijk 13 januari op voor dit gezellige dartstoernooi voor iedereen, maar let op: vol is vol. Deelname aan The Gryphus Open kost 7,00 euro en opgave is mogelijk via 06.16716291 of www.gryphus.nl.
aanvang: 19.00 uur > entree: gratis > deelname: 7 euro > aanmelden: www.gryphus.nl

in petto

  • Vrijdag 13 januari > cabaret > KEES VAN AMSTEL
  • Zaterdag 28 januari > concert > BEUKFEEST: X-TINXION + RAZORBLADE MESSIAH + HEADLESS HUNTER

-----

Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl