Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

 

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse openbare bibliotheken zijn online gewoon open. 
Via de ThuisBieb-app zijn vanaf nu 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek.

 

De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. 
Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. 
De ThuisBieb sluit daarmee aan bij de CPNB-campagne #ikleesthuis, die naar aanleiding van de coronacrisis werd gelanceerd.
De thuisbieb-app voor iOS is beschikbaar in de App Store en voor Android in de Google Play Store.


Populaire én minder bekende titels
Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als Rinkeldekink van Martine Bijl, De heilige Rita van Tommy Wieringa en Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck, De tuin van Peter Wohlleben, De mentor van ging van Astrid Boonstoppel maar bijvoorbeeld ook de nieuwste editie van het voetbalmagazine Hard Gras en minder bekende boeken als Post voor Rus Ordelman van Bette Adriaanse, De mentor van Tessa Kollen, Mindgym work-outs van Wouter de Jong, De kat en de generaal van Nino Haratischwili en Strovuur van Gerwin van der Werf.

 

Ook voor de jeugd
De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als Stuntvlogger Sam van Jelmer Jespen, ook bijzondere boeken als Toverhanden van Chris Winsemius, Alaska van Anna Woltz, Trinkets van Kirsten Smith en Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel.
 

#ikleesthuis
Op 17 maart lanceerde de CPNB met onder andere de online Bibliotheek de campagne #ikleesthuis: een oproep aan mensen om naar hun (online) boekhandel te gaan of gebruik te maken van de diensten van http://www.onlinebibliotheek.nl.
‘De ThuisBieb biedt alle Nederlanders meer dan 100 titels om heerlijk te kunnen lezen nu we allemaal binnen moeten blijven', aldus Ilja Klink van de KB, de nationale bibliotheek. 
‘Ik ben er trots op dat we dit in korte tijd met al onze partners voor elkaar hebben gekregen en ik wens iedereen heel veel leesplezier!’

 

Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd. Het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld. 
Eerder maakte de LuisterBieb, ook onderdeel van de online Bibliotheek, al ruim 100 luisterboeken toegankelijk voor leden en niet-leden.


Hoe het werkt
De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. Deze app is beschikbaar in de App Store en naar verwachting op korte termijn in Google Play. 
Wanneer de app is geïnstalleerd kan men het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is beschikbaar tot en met 10 mei.

 

Nabellen 70+ leden gestart
Medewerkers van Biblioplus zijn deze week gestart met het nabellen van onze oudere leden. De reacties zijn hartverwarmend. 
Men waardeert het dat de Bibliotheek actief contact opneemt om te informeren of we hen kunnen ondersteunen om b.v. e-books op de Ipad te leren lezen. 
Misschien nog wel belangrijker is dat de leden in deze corona-tijd merken dat we er als Bibliotheek voor hen willen zijn. 
Het kunnen eenzame tijden zijn en dan is het heel fijn als er iemand even belt.


Ook namens Bestuur en vrijwilligers van Bibliobeek wensen wij u veel leesplezier toe in deze bijzondere tijd. Blijf Gezond!