Gek van tennis

Ze zijn trots op de nieuwe kantine. Geert Heijnen (57) en zijn zoon Mark (28) waren de afgelopen weken uren in de weer om het thuishonk van TV Vierlingsbeek klaar te maken voor de toekomst. Niet alleen, want de twee bestuursleden van de plaatselijke tennisclub zijn zeer te spreken over de hulp van de leden. Praktisch ieder lid heeft zijn bijdrage aan de kantine 'nieuwe stijl' geleverd, weet Geert. "De saamhorigheid was groot en het resultaat mag er volgens ons zijn. TV Vierlingsbeek is klaar voor de toekomst."

 

De familie Heijnen en TV Vierlingsbeek. Ze zijn al sinds de oprichting van de club onlosmakelijk met elkaar verbonden. Willem en Maris, de tweelingbroer van Geert, waren er vanaf het allereerste begin bij. Leo en Geert stapten niet veel later in de voetsporen van hun tennissende broers, van wie Willem vorig jaar overleed. Geert vierde het zilveren lidmaatschap in 2012. "Wat de plaatselijke tennisclub voor hem betekent?" Hij herhaalt de vraag en zucht eens diep. "TV Vierlingsbeek is mijn lust en mijn leven. Er zijn jaren bij geweest dat ik wel vier, vijf keer op de tennisbaan stond. Tegenwoordig tennis ik wat minder, maar probeer ik toch minimaal twee, drie keer in de week op de baan te staan." Met een lach: "Zo blijf je fit op je ouwe dag."

 

Ook Mark kan zich geen leven zonder tennis voorstellen. Hij kreeg de liefde voor de sport met de paplepel ingegeven. "Ik heb ook gevoetbald bij Volharding, maar van jongs af aan ging ik ook altijd mee naar de tennisbaan. Samen met mijn jongere broer René en jongere zus Vera hebben we uren op de tennisbaan in Vierlingsbeek of ergens in de regio rondgehangen en getennist. We gingen altijd mee. Zeker nadat mam ook ging tennissen. In sommige weken stond ik elke dag in de week op de baan, ik heb weleens aan twee toernooien tegelijk meegedaan. Maar dat hele fanatieke is er nu wel af."

 

Niet alleen op de tennisbaan of als er geklust moet worden, staat de familie Heijnen voor de club klaar. "In 1998 werd ik secretaris van de club, maar mijn vrouw Rozaleen verzorgt sindsdien ook de ledenadministratie", legt Geert uit. "Als er bij of voor de club wat geregeld moet worden, zijn wij er meestal wel met iemand van de familie bij." Zeker sinds Mark ook bestuurslid is van de bijna 200 leden tellende club. Hij houdt zich vooral bezig met de organisatie van de toernooien en de jeugdafdeling. Maar wat is er dan zo mooi aan tennis? Mark: "Je moet het zelf doen en kunt niet, zoals bij teamsporten, iemand anders de schuld geven. Ja, bij het dubbelspel natuurlijk wel, maar je moet de 'problemen' op de baan vooral zelf oplossen. Als dat lukt, geeft mij dat heel veel voldoening." Geert: "Het spelletje lezen is enorm belangrijk. Maar weet je wat ik vooral mooi aan tennis vindt? Dat je je eigen tijd kunt indelen. Je kunt gaan tennissen wanneer jou dat uitkomt. Alhoewel ik snap dat het in de jeugd ook belangrijk is om een teamsport te doen."

 

Geert kijkt nog eens rond. De kantine heeft een prachtige facelift gekregen. Met onder meer een andere indeling, nieuw meubilair, een gerenoveerde keuken en een fris likje verf. Zowel binnen als buiten heeft 'de huiskamer' een gedaanteverwisseling ondergaan. Hebben ze nog wensen? "Vier nieuwe banen", zegt hij. "Die worden in 2018 of 2019 aangelegd. Voor de rest hebben we voor nu geen wensen, want de accommodatie ligt er mede dankzij onze trouwe onderhoudsploeg op de vrijdagmorgen prachtig bij. Die mensen zijn met geen goud te betalen…"

 

TV Vierlingsbeek viert haar veertigjarig jubileum op zaterdag 16 september met een feestavond voor genodigden. Het hele bestuur en Ingrid van den Akker namen het voortouw om de kantine te renoveren.Tennissers uit de regio die de vernieuwde kantine willen bekijken, zijn van harte uitgenodigd voor het Rühl Haegens Molenaar Toernooi 2017, dat van 28 oktober tot 5 november door TV Vierlingsbeek wordt georganiseerd.

 

Aanmelden voor dit toernooi (inschrijving staat open voor de speelsterktes 4 (open), 5 (17+), 6 (17+), 7 (17+) en 8 (17+). Voor elke categorie geldt dat er kan worden ingeschreven voor dames, heren en gemengd dubbel. Inschrijven via www.tvvierlingsbeek.nl of via www.toernooi.nl.

 

Foto: Rikus ten Brücke.