Drie afdelingen ZLTO fuseren tot ZLTO Land van Cuijk

 

Agrarische ondernemers uit het hele Land van Cuijk stemden dinsdag 3 maart unaniem voor een fusie van ZLTO Boxmeer, Land van Cuijk Noord en Sint Anthonis tot de nieuwe afdeling ZLTO Land van Cuijk. Hans Vermeulen is de voorzitter van de nieuwe afdeling.


In een volle zaal in ’t Wapen van Wanroij stemden de leden van de drie afdelingen unaniem voor de fusie. De drie afdelingen, ZLTO Land van Cuijk Noord met als werkgebied gemeente Mill & Sint Hubert, Grave en Cuijk, ZLTO Sint Anthonis en ZLTO Boxmeer kwamen tot het fusievoorstel vanwege de daling van het aantal agrarische bedrijven en de steeds complexer wordende problematiek voor boeren en tuinders. „We werken al enkele jaren samen met het organiseren van ledenbijeenkomst met interessante sprekers en onderwerpen en dat bevalt prima”, zegt Hans Vermeulen, voorzitter van voorheen ZLTO Land van Cuijk Noord. 


Vermeulen is een van de bestuursleden van de nieuwe afdeling en is blij met de fusie. „De problematiek voor de boeren en tuinders wordt steeds complexer: denk aan stikstof en natuur. Zeker in provincie Brabant waar de eisen nog strenger zijn dan in andere provincies. Wij zijn ook blij dat de gemeentes in Land van Cuijk ons volgen en fuseren tot een gemeente.” ZLTO Land van Cuijk is binnen het ZLTO gebied nu de grootste afdeling en telt 753 leden. De helft daarvan zijn agrarische ondernemers, de overige zijn mee- werkende leden, ex-bedrijfsleden en sympathisanten.


Het nieuwe bestuur bestaat uit negen personen, verdeeld over regio en landbouwsectoren namelijk Job Albers, Marianne de Bruijn, Raymond Derks, Suzanne Jakobs, Martien van de Lockant, Pieter Relou, Hans Vermeulen, Rob Wientjes en Teun Wientjes. „Gelukkig zijn er jonge agrarische ondernemers gekozen voor het bestuur zodat we met een ervaren en frisse blik aan de slag kunnen”, aldus Hans Vermeulen die ook als voorzitter van het nieuwe bestuur aan de slag gaat. Rob Wientjes, melkveehouder uit Sint Anthonis is de vicevoorzitter samen met Raymond Derks uit Beugen. De overige functies zijn verdeeld over de bestuursleden waarbij elke huidige gemeente vertegenwoordigd is: Job Albers ruimtelijke ordening Sint Anthonis, Hans Vermeulen Mill & Sint Hubert, Martien van de Lockant Grave en Raymond Derks Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis. Voor meer informatie zie de website en facebookpagina. 


Er is afscheid genomen van stoppende bestuursleden met uitreikingen van de ZLTO sculptuur en gouden speld. Burgemeester Fränzel van gemeente Sint Anthonis verraste Jeanne Wientjes, secretaris ZLTO Sint Anthonis, met een koninklijke onderscheiding vanwege haar vele verdiensten. 


Foto: bestuur ZLTO Land van Cuijk v.l.n.r. 
achter: Pieter Relou, Job Albers, Marianne de Bruijn, Suzanne Jakobs, Hans Vermeulen
voor: Martien van de Lockant, Rob Wientjes, Teun Wientjes, Raymond Derks.