Vierlingsbeek bij de 9 genomineerde voor de Brabantse dorpen derby

 

De negen finalisten van de Brabantse Dorpen Derby zijn bekend!

De dorpen die de komende maanden meedoen aan de finale zijn Boekel, Hoogeloon, Hoogerheide, Maaskantje, Mill, Nieuw-Vossemeer, Sint-Anthonis, Son en Vierlingsbeek.

Op de site van de dorben-derby kun je de projecten volgen en ook je stem uitbrengen op één van de finalisten.

 

Tussen 26 augustus 2013 en 10 november 2013 zijn in totaal maar liefst 82 projecten en ideeën aangemeld, waarmee bewoners hun dorp door middel van sport en beweging leefbaarder willen maken. De ideeën kwamen uit de hele provincie en bestrijken een heel scala aan thema’s.

De deskundige jury, onder leiding van gedeputeerde Cultuur en Samenleving Brigite van Haaften-Harkema, heeft uiteindelijk negen finalisten geselecteerd. Zij winnen in elk geval 10.000 euro voor hun project, en maken in de finale ook nog eens kans op een van de drie extra geldprijzen. De finalisten krijgen bovendien professioneel advies bij de verwezenlijking van hun project en een bekende Brabantse sporter als coach. 

 

De teams zijn nu op weg naar de grote finale op 7 juni die, evenals de route ernaartoe, door Omroep Brabant op televisie wordt uitgezonden. De uitzendingen starten op 30 maart.