Kandidaat burgemeesters en boeren bruidspaar bekend!


Op zaterdag middag 9 oktober was burgemeester Van Soest in Groeningen voor zijn afscheidstour. Na een mooie middag waar oa het gilde een serenade bracht en het Groenings Koor een optreden verzorgde was het rond 19.00 uur tijd om afscheid te nemen. 
De dorpsraad bood, namens de inwoners van Groeningen, een kado aan waarna Tonnie, de burgemeester van Bèèk en Gruuninge, het woord kreeg om zijn opvolgers bekend te maken en daarmee burgemeester Van Soest liet zien dat hij  met een gerust hart met pensioen kon gaan: voor Gruuninge en Bèèk is goede opvolging gegarandeerd! 
De nieuwe kandidaat burgemeesters zijn Moniek Drost- Theunissen en Rik Geurts! Om hen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen zal burgemeester Tonnie met hen de dorpen in trekken om kun kandidaatschap kenbaar te maken en ze voor te bereiden op hun taak als Burgemeester van Bèèk en Gruuninge. 

 

Rond 20.30 uur was het zover: het kersverse boeren bruidspaar stond te popelen om zich bekend te maken! 
Alle aandacht van het publiek was op het podium gericht. Het gordijn hing klaar en met volgspot en tromgeroffel kwam... van achter uit het café het boeren bruidspaar, met muziek, in polonaise gevolgd door familie, naar voren:

 

Sabine uut Mersele
van Schoenmakers van de kiepe en muziek
uut ut Zagewettersriek.

 

En

 

Ton van alles ovver veiligheid van Simons uut beek noord naor kneuterboerke in Gruuninge zuid

 

Enthousiast werden ze onthaald door iedereen die in De Zandpoort aanwezig was. Het net verloofde stel kwam kort op het podium om zich voor te stellen en daarna felicitaties in ontvangst te nemen en verder te feesten tot sluitingstijd om daarna het feestje elders door te vieren. 
Als deze avond, waarbij de carnavalsvereniging na lange tijd geen feestjes gehad te hebben ook van de partij was, een voorbode is voor de rest van de carnaval, dan komt dat helemaal goed dit seizoen! 
En nu afwachten wie op 5 november als jeugd prins(es) uit zal komen en wie de jubileum prins wordt (14 november). 

 

De komende tijd zullen de Kandidaat Burgemeesters er geregeld op uit trekken om jullie te overtuigen om op carnavals dinsdag op hen te komen stemmen. 
Op naar een mooi jubileum carnavals seizoen!