Zanggroep Evergreen draagt nominatie Dr.Peelen Cultuurprijs postuum op

 

Zaterdag 10 september 2016 was de uitreiking van de Dr. Peelen Cultuurprijs Boxmeer. Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek en Museum van Postzegel tot tank, waren de genomineerden. Hierbij werd de cultuurprijs 2016 met het Dr. Peelen-beeldje toegekend aan Museum van Postzegel tot tank. Zanggroep Evergreen ontving uit handen van burgemeester van Soest een oorkonde als zijnde waardering voor de bijzondere prestatie van hun openlucht show Carrousel die op 2-3-4 juni j.l. is uitgevoerd op het plein tussen kerk en basisschool in Vierlingsbeek.

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek draagt de nominatie postuum op aan Geert van Os.  Hij was de man die aan de wieg stond van de oprichting van het koor in 1970. Hij was de man die meer dan 20 jaar bepalend en sturend was op muzikaal gebied als zijnde arrangeur en bandleider. Daarnaast was hij voorzitter van de club. Dankzij Geert van Os is op een gegeven moment de door velen geliefde Hop Swing Band ontsproten uit het begeleidingsorkest van het koor. Een bigband met een geheel eigen sound en muziekstijl van met name nummers uit de jaren  ’20,  ’30 en ’40. Mede dankzij Geert van Os heeft Zanggroep Evergreen haar eerste revue ‘Bonjour Paris’ in 1990 gedaan.  Vervolgens liet Geert van Os zich ook weer gelden met zijn vele muziek- en theaterkwaliteiten bij de 2e en 3e revue van Evergreen, ‘Welcome America’ in 1995 en ‘Cocktail’ in 2001. Het is dankzij deze reeks van vroegere revues dat Zanggroep de onlangs zeer geslaagde revue/show ‘Carrousel’ in 2016 heeft kunnen maken. Vandaar dat bestuur en leden van Zanggroep Evergreen hebben besloten om deze bijzondere waardering op gebied van cultuur, postuum op te dragen aan deze gouden man met een groot muziekhart, Geert van Os.

 

Citaat van de oorkonde nominatie Dr. Peelen Cultuurprijs 2016 Boxmeer voor Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek:

De aanstekelijkheid van het enthousiasme van alle vrijwilligers die mee hebben gedaan aan de voorstelling "Carrousel"  was zó prikkelend dat je geen toeschouwer maar deelnemer wilde zijn.  Zanggroep "Evergreen"  presteert het al enkele jaren om een groots en meeslepend spektakel te maken.  Het afgelopen jaar was dit gebaseerd op de historische ontwikkelingen in Vierlingsbeek.  Maar Evergreen doet meer.  Wat te denken van "Muziek op de Maas"  en "De Liedjesaovenden".  Meer dan honderd bevlogen zangers,  orkestleden,  vrijwilligers en bestuursleden presteren het elk jaar weer om de inwoners van Vierlingsbeek te trakteren op kwalitatief hoogstaand entertainment.  Men hoeft niet naar Joop van den Ende te gaan om goede avondvullende programma's te zien.  Een blik op "Beek” is net zo mooi als het Scheveningse Circustheater.  De saamhorigheid en het enthousiasme maken dat Vierlingsbeek leeft.  Voeg daar de cultuurwaarde aan toe en het “wij- gevoel"  en je weet,  dit is wat Evergreen met je doet. "For Ever"  is van toepassing op de hoogstandjes die de zanggroep elk jaar laat zien.  Van en voor Vierlingsbeek en daarbuiten.  Reden voor de commissie Dr.  Peelenprijs om Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek voor te dragen als genomineerde voor de Dr.  Peelen Cultuurprijs 2016.

 

Zanggroep Evergreen zal met trots de oorkonde in haar clublokaal De Joffershof ophangen en ziet uit naar haar plaatselijke optreden op 19 november a.s. in zaal Concordia Vierlingsbeek met haar jaarlijks binnen-optreden ZEV-InTeRaCtieF.