Blik en drankenkartons voortaan in Plastic Heroes afvalzak

 

Bericht van de Gemeente Boxmeer 12-03-2015:

 

Vanaf 1 april worden ook drankenkartons en blik apart aan huis ingezameld. U mag deze afvalsoorten bij het plastic in de speciale plastic afvalzak stoppen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Deze afvalsoorten kunnen goed worden gerecycled en dus als grondstof dienen voor nieuwe producten.

 

Wat wel en wat niet
Vanaf 1 april mag u ook drank- en conservenblikjes, stalen siroopflessen en aluminium schaaltjes van levensmiddelen en lege drankenkartons in de Plastic Heroes afvalzak stoppen. Blik en drankenkartons hoeven dus niet meer in de blauwe tariefzak. Piepschuim, chipszakken, kunststof gebruiksvoorwerpen, verfblikken en spuitbussen van bijvoorbeeld deodorant,  kartonnen doosjes of ander papier mogen niet in de Plastic Heroes afvalzak. Kijkt u voor een volledig overzicht van wat er per 1 april wel en niet in de Plastic Heroes afvalzak mag opwww.afvalaanbieden.nl.

 

Aanbieden
De inzameldata blijven hetzelfde. Zorg dat alle verpakkingen leeg zijn. U hoeft ze niet schoon te spoelen. Bij plastic verpakkingen mogen doppen en deksels blijven zitten. Bij conservenblikken dient u de deksels naar binnen te vouwen, voor uw veiligheid en die van de vuilnismannen. Drankenkartons dient u plat te vouwen en de dop er weer op te draaien. In de loop van het jaar komen er nieuwe afvalzakken met een nieuwe uiterlijk, maar niet voordat de huidige voorraad Plastic Heroes afvalzakken op is. Deze afvalzakken zijn gratis.

 

Meer informatie
Voor alle informatie over de afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op www.afvalaanbieden.nl of download u De AfvalApp. U kunt voor vragen ook een e-mail sturen naar info@afvalaanbieden.nl of bellen met de Afvalinfolijn: (0485) 338 352.