Gryphus presenteert: Cabaret: Stefan Hendrikx + Talententuin + Vinylavond + The Gryphus Open + Witte Gei't? + Gryphus Formule 1 Café

GRYPHUS PRESENTEERT: CABARET: STEFAN HENDRIKX + TALENTENTUIN + VINYLAVOND + GRYPHUS OPEN + WITTE GEI'T? + GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ

vrijdag 24 november > cabaret > STEFAN HENDRIKX > WHO’S THE MAN (try-out)
Als het er écht op aankomt… Wat kan je dan? When shit hits the fan… What can you then?
Stefan Hendrikx, winnaar Leids Cabaret Festival 2022, is een man, maar weet niet wat voor een. In Who’s The Man gaat hij op zoek: op dates, op een familiebarbecue, als hij danst, als hij gewoon even iets wil zingen. Maar als het er echt op aankomt, is hij dan wel bereid te staan voor wie hij is?

Gewapend met een enorme fantasie, een loopstation waar hij live muziek mee maakt en een hoge grapdichtheid neemt hij het publiek mee in zijn zoektocht naar wat voor man hij nou eigenlijk wil zijn.

“Retegrappig. De jury hing aan zijn lippen en lachte hardop… Een spannende artiest met onvoorspelbare moves.” - jury Leids Cabaret Festival
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis PLUS Verbeeten kaarten: hou de socials van Gryphus in de gaten!

vrijdag 1 december > open podium > TALENTENTUIN: CINDY & WILLY + BOSS PREI + THROW IN THE TOWEL
Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water. Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De VEERTIENDE editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Cindy & Willy, Boss Prei en Throw In The Towel.

Cindy & Willy is een duo met een rijk muzikaal verleden in verschillende duo’s en bands zoals Plastic Feet en Ryder. Samen spelen ze een een lekkere pot tijdloze muziek, van de jaren 60 tot vandaag de dag.
Vijf doorgewinterde muziekliefhebbers vinden elkaar tijdens een dorpsfeest in Olland waar ze voor het eerst samen spelen, Boss Prei is geboren. Verwacht een flinke bak herrie vol punkrockklassiekers van The Offspring, Blink 182, Pennywise en The Clash. Zoals ze het zelf noemen in de beste punktraditie: ‘Boss Prei: niet goed, wel hard!’
Throw In The Towel is de doorstart van Blue Or Green, de band rondom de Vierlingsbeekse muzikanten Tim en Martijn Vernooij en Freek Reijnders. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een zestal en druk bezig eigen tracks te schrijven. Rock met soms een uitstapje naar de blues en hardrock. De eigen songs worden aangevuld met nummers van onder andere Muse, Foo Fighters en Rolling Stones. Vanavond moet Throw In The Towel het helaas doen zonder Martijn Vernooij waardoor de rest van de band extra hard moet rocken. En dat gaan ze doen, heel hard! Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: gratis

vrijdag 8 december > vinylavond > OP LOSSE GROEVEN met DJ’S JAC & KAREL BUS + DJ’S LEON & TIM REEFS + DJ’S GERT HAN VAN HUNNIK & MISCHA VAN PINXTEREN
Vinyl is weer helemaal terug van nooit weggeweest. Alle reden om de pick-up weer van zolder te halen en een paar liefhebbers uit te nodigen om thuis in de platenkast te gaan snuffelen. Zie hier het concept van Op Losse Groeven, een avond vol krakende platen, mooie hoezen, 33 en 45 toeren, jeugdsentiment, oude en jonge hipsters, beminnaars en (amateur) dj’s met een liefde voor muziek. Jac en Karel Bus, Leon en Tim Reefs, Gert Han van Hunnik en Mischa van Pinxteren zijn de vrienden van het vinyl die de uitdaging hebben aangenomen en allemaal een kist vol zwart goud hebben meegebracht. Het resultaat is een ratjetoe aan popmuziek: 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, zero’s, ten’s, rock ‘n’ roll, blues, hardrock, classic rock, smartlap, punk, new wave, Nederpop, hiphop, reggae, ska… Van David Bowie via Rush naar The Police, van Supertramp via Madness naar Curtis Mayfield en van J. Geils Band via Steely Dan naar Status Quo. En weer terug natuurlijk. Zonder twijfel wordt dit een heerlijk feest der herkenning. Vanaf half negen gaat de naald in de groef!
aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

zaterdag 16 december > darts > THE GRYPHUS OPEN
Geef je tot uiterlijk 15 december op voor dit gezellige dartstoernooi voor iedereen, maar let op: vol is vol. Deelname aan The Gryphus Open kost 7,00 euro en opgave is mogelijk via 06.29261253 of www.gryphus.nl.
aanvang: 19.00 uur > entree: gratis > deelname: 7,00 euro > aanmelden: www.gryphus.nl

vrijdag 5 januari > quiz > WITTE GEI’T?
De donkere dagen rond Kerst zijn bij uitstek geschikt om eens een avond lekker lang te quizzen. Na het succes van de voorgaande dertien edities is het vanavond dus tijd voor Witte Geit’? nummertje veertien. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!

Doe mee met dit grootse kennisspel en meld je met je team (maximaal acht personen) vanaf vrijdag 1 december aan via www.gryphus.nl. Eenlingen kunnen zich aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.
zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Johee, johoo! Het is feest! De kampioen is bekend: M. Verstappen uit Monte Carlo. Is het seizoen daarmee afgelopen? Welnee, nu pas gaan we zien of Max een echte kannibaal is en alles wil gaan winnen. En nog belangrijker: wie wint dit jaar de Gryphus Formule 1 Pool. Eén ding is zeker: die prijs gaat niet mee naar Monaco. Eindelijk een keer de beurt aan iemand anders. Na de laatste GP van dit seizoen, op 26 november, weten we wie er aan de champagne mag lurken. Dubbelfeest!

Ook de laatste GP’s van dit seizoen zullen op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij blijven er goed voor zitten. En U?

  • zondag 19 november: GP LAS VEGAS (14.00 uur)
  • zondag 26 november: GP ABU DHABI (14.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis

in petto

  • vrijdag 15 december > cabaret > SAMIR FIGHIL: FOMO

-----
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl | Gryphus op social media