Popconcert To The Movies in Concordia in Vierlingsbeek


Op zaterdag 24 november 2018 organiseert Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek weer een concert in de grote zaal van Concordia in Vierlingsbeek met twee gastkoren, Sprightly uit Uden en Palet uit Overloon.  Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.45 uur. De entree is gratis. Deze avond is de achtste in een reeks jaarlijkse concerten met de naam ZEV-Interactief. Na de optredens van de drie koren is er een DJ zodat er nog ook geswingd kan worden.

 

ZEV is een groep van vijftig zangers en zangeressen in de leeftijd van 16 tot 75 jaar, ontstaan uit een in 1970 opgericht jongerenkoor. In de loop der jaren is het repertoire veranderd van kerkmuziek naar wat het nu is. Het koor staan onder leiding van dirigente Nancy Meijer en treedt enkele malen per jaar op in allerlei gelegenheden, van bruin café tot cultureel centrum, van winkelgalerij tot stadspark. Naast evergreens is het repertoire opgebouwd uit musicalsongs, popsongs, gospels en jazz-achtige nummers.

 

ZEV heeft ook een jongerenkoor, ZEV Light genaamd. Dit koor bestaat uit veertien jongeren tussen 12 en 21 jaar. Zij zullen ook enkele nummers ten gehore brengen.

 

Bijna alle liederen worden minimaal vierstemmig gezongen. Enkele nummers worden a capella gezongen, maar de meeste liederen worden begeleid door een combo met gitaar, basgitaar, piano en drums.

 

Popkoor Sprightly is een swingend en eigentijds koor uit Uden. De naam Sprightly is de Engelse benaming voor levendig en vrolijk en dat is dan ook wat zij willen uitstralen naar het publiek.

 

Met ruim vijfenveertig enthousiaste koorleden zingen zij een uitgebreid repertoire met nummers uit de jaren vijftig tot en met het heden. Voorbeelden hiervan zijn The Pointer Sisters, Toto, Bløf, Robbie Williams, Anouk en Dotan. Ze treden regelmatig op en hierbij worden ze begeleid door een eigen combo. Inmiddels bestaat het koor al ruim dertig jaar.

 

Naast de gezelligheid die samen zingen met zich meebrengt, staat het koor ook voor een goed stukje muziek. Kwalitatief hoogstaande arrangementen, vaak gearrangeerd door dirigente Sonja van Boxtel zorgen voor een prachtig samenzang. De nummers zijn veelal zesstemmig en samen met de dirigent en combo combineert Sprightly passie en kwaliteit, aangevuld met veel plezier!

 

Palet is een vijftienkoppige zanggroep uit Overloon die gevormd wordt door vijf sopranen, vier alten, drie tenoren en drie bassen. Het koor staat onder leiding van Oksana Baljva.Oorspronkelijk begonnen als kerkkoor heeft Palet de laatste jaren zijn horizon verbreed, waarbij de opvoering van Een Weg,  een eigentijds passieverhaal, een hoogtepunt is. In 2001 is Palet opgericht door enkele enthousiaste zangers die zowel in een kleiner groepje wilden zingen als iets anders wilden laten horen dan de traditionele kerkliederen. In de loop der jaren bleef het niet alleen bij zingen in de kerk. Diverse keren werd deelgenomen aan concerten of organiseerde Palet zelf een concert, waarin enkele leden ook als muzikant hun kwaliteiten lieten horen. Ook werden er muzikale uitstapjes gemaakt naar lichtere muziek en af en toe een smartlap.

 

In 2014 vond, naar een idee van Cees van Leeuwen, de eerste uitvoering plaats van een eigentijds Passiespel, een Weg genaamd. Met muziek gecomponeerd door Geert Verhallen. De waardering was enorm en sindsdien zijn er tot ver in de regio jaarlijks enkele uitvoeringen geweest.