Verfdouche kleurt kroegentocht

De kermiskroegentocht in Vierlingsbeek stond dit jaar in het teken van het thema colours. En dat hebben de deelnemers geweten! Onderweg werden de 500 kroegtijgers onder meer verrast met een ‘verfdouche’: een aantal grote en kleine verfkanonnen zorgden ervoor dat iedereen de rest van de dag en avond kleurig door het leven ging. Het leverde niet alleen veel hilariteit, maar ook vele mooie plaatjes op.

 

De kroegentocht in Vierlingsbeek beleefde maandag 10 augustus  haar elfde editie. Ze begon traditioneel om 12.00 uur bij café-restaurant De Vier Linden bij sportpark Soetendaal. Vervolgens ging de tocht naar jongerencentrum Gryphus, café-zaal De Wildeman, Herberg Thijssen en de feesttent voor Concordia, waar het festijn werd afgesloten.

 

Ook dit jaar verliep de kroegentocht zonder problemen. “En dat is een pluim voor alle deelnemers, jong en oud. We zijn toch urenlang met een groot gezelschap op pad. Als je er samen zo’n feest van kunt maken, dan zijn wij daar als organisatie enorm trots op”, zegt medeorganisator Jaco Nabuurs.

 

Van begin tot eind werden de ‘gasten’ tijdens de tussenstops bij de vijf cafés door de organisatie in de watten gelegd. Er was onder meer een grote loterij waarmee, door lokale ondernemers beschikbaar gestelde, kleinere en grotere prijzen waren te winnen. Tevens maakten de voorinschrijvers kans om thuis opgehaald te worden voor een ritje in een zeer luxe limousine inclusief een lunch.

 

Kijk voor meer informatie en foto’s op de website www.beksekroegentocht.nl of de Facebookpagina.

 

Foto’s: Simone Swinkels