Grond kopen en eigen huis bouwen in centrum Vierlingsbeek?

 

Wie in Vierlingsbeek op het Vrijthof staat, ziet aan de noordzijde nu een kale vlakte. Vroeger stond op deze plaats de boerderij en de wei van de familie Deenen. Op dit terrein worden momenteel enkele huizen gebouwd door een projectontwikkelaar. Er zijn echter ook nog een aantal mooie kavels te koop. Graag willen wij hier als groep in eigen beheer gelijktijdig gaan bouwen.  

 

De locatie is natuurlijk uniek te noemen. Midden in het centrum, maar toch verkeersluw. Doordat de Burggraaf in dit gedeelte afgesloten blijft voor auto’s zal er alleen verkeer voor de woningen zelf komen. In het noorden van de Burggraaf kijk je uit over een oude maasarm, dit is cultuurhistorisch beschermd en mag derhalve niet bebouwd worden. Door de aanleg van een parkje met veel groen is het sowieso een erg ruimtelijk woongebied. De meeste kavels hebben ook nog eens een tuin op het zuiden, zodat je lekker lang van het zonnetje kan genieten.

 

Ons plan is om met een groep gelijktijdig een aantal 2-onder-1-kap woningen te gaan bouwen. Iedereen bepaald zelf hoe groot zijn huis is en hoe het eruit komt te zien. Binnen de eisen van de gemeente heeft iedereen daarin volledige vrijheid. We profiteren echter wel van de voordelen dat je als groep tegelijkertijd bouwt. Zo zijn er financiële voordelen door groot in te kopen. Maar denk ook aan de voordelen van hulp en tips van elkaar en daarnaast ook van een professioneel begeleidingsbureau. We doorlopen allemaal hetzelfde proces, dus we kunnen elkaar ook goed helpen. We hebben dus wel de vrijheid om eigen keuzes te maken, maar we staan er absoluut niet alleen voor.

 

Zoals het plan er nu ligt zal de grondaankoop begin 2015 zijn waarna de bouw van de huizen spoedig zal beginnen. We hebben dus nog geruime tijd om alle wensen in beeld te brengen en om de financiën rond te krijgen. De kavelverdeling moet echter wel in de komende maand(en) gebeuren. Aangezien er nog kavels vrij zijn, zijn wij nog op zoek naar mensen die een kavel willen kopen en gelijktijdig met ons willen gaan bouwen.

 

Nog even de voordelen:

  • Kavel in het centrum van Vierlingsbeek;
  • Verkeersluw;
  • Dichtbij parkje/speeltuintje;
  • Tuin op het zuiden;
  • Vrij zicht over de landerijen;
  • Vrijheid in grootte en inhoud woning;
  • Vrijheid in ontwerp woning;
  • Financieel aantrekkelijk door gezamenlijk bouwen;
  • Procesondersteuning door professionals;
  • Procesondersteuning door mede-bouwers.

 

Heb jij interesse om een kavel te kopen en je eigen droomhuis te bouwen? Of heb je vragen naar aanleiding van deze plannen? Neem dan contact op met Koen Verstegen 06-47466741 (een van de toekomstige bewoners). Hoe sneller je reageert, hoe meer kans je hebt op het kavel van jouw voorkeur.