Hardlopen voor beginners bij Atletiekvereniging Sporting Boxmeer

 

Begin 2019 is het weer zover, dan start bij Atletiekvereniging Sporting Boxmeer weer de cursus hardlopen voor beginners! Zowel in Boxmeer (woensdagavond) en in Overloon (zaterdagochtend) gaat een cursus van start. In deze cursus leer je op een gestructureerde manier blessurevrij hardlopen. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod: warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding. Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk. Andere goede redenen om je aan te melden voor de beginnerscursus zijn:

  • Samen hardlopen is leuker dan alleen trainen
  • Deze cursus is een goede ‘stok achter de deur’ om door te zetten
  • Train in 12 weken het lopen van een afstand van 5 kilometer
  • Cursus wordt gegeven door Atletiekunie gecertificeerde looptrainers
  • De cursus wordt afgesloten met een 5 kilometer diplomaloop op donderdag 16 mei 2019
  • Na afloop van de diplomaloop ontvang je een veiligheidshesje van A.V. Sporting Boxmeer voor nog vele veilige hardloop kilometers
  • Gratis deelname aan de Maasheggenloop 2019 op een afstand naar keuze

Er is een beginnerscursus in Boxmeer en in Overloon.

Boxmeer: de trainingen vinden plaats op maandagavond 19:00 uur. De eerste training start op 20 februari 2019 op het atletiekveld aan de Graafseweg 36. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.

Overloon: de trainingen vinden plaats op zaterdagochtend 09:00 uur. De eerste training start op 23 februari 2019 bij sporthal De Raaijhal, Raaijweg 15-17. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.

 

Aanmelden: vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk. Geef daarbij ook even aan of de aanmelding voor Boxmeer of Overloon is. De belangstelling voor de beginnerscursus is groot en dus gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding. De cursuskosten bedragen 40 Euro. Als je na de cursus besluit lid te worden van A.V. Sporting Boxmeer zal dit bedrag in mindering gebracht worden op de lidmaatschapskosten. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl.

 

Voor meer informatie over deze beginnerscursus bezoek: www.avsportingboxmeer.nl of www.facebook.com/avsportingboxmeer.