Gryphus presenteert...

CABARET IN GRYPHUS? LA ME NIE LACHE!
Nou, dan zul je van goede huize moeten komen. Want na jaren vol melige meiden, dolle duo’s, cynische conferenciers, snelle stand-uppers, dames met ballen, heren met hersens, vreemde vogels en andere prettig gestoorde types trakteren wij je ook in het seizoen 2023-2024 weer op een zestal gevarieerde avonden vol prettige buikpijn. Onbedaarlijk lachen om prachtige programma’s van Nederlands cabarettalent. Oude bekenden en nieuwe gezichten. Wedden dat het je niet lukt om nie te lache?

sponsors
Het cabaretprogramma van Gryphus wordt mede mogelijk gemaakt door PLUS Verbeeten, Evers Installatieburo, Perron 22 – bed & breakfast en meer, InternActief – administratieve diensten & management advies, Autobedrijf Harm Martens, Groenkompas – rocks & landscaping, LekkerBèks – dagverse maaltijden & catering, Syntax Personeelsdiensten, Van den Boogaard Veerdienst, Creemers Glas- Schilder- en Onderhoudswerken, Montagebedrijf Bliksemtechniek, Autovakmeester Mulders, Colors@Home Siebert en Dutch Dream Cars. Zij allen houden namelijk van een gulle lach!

SAMIR FIGHIL > FOMO: DEZE VOORSTELLING WORDT VERPLAATST NAAR 15 DECEMBER
Samir Fighil, de winnaar van de Persoonlijkheidsprijs van cabaretfestival Cameretten 2019, speelt zijn tweede programma FOMO, wat staat voor Fear Of Missing Out. In deze voorstelling gaat Samir dieper in op ons intens verlangen niks te willen missen en heeft hij vooral oog voor de maatschappelijke gevolgen daarvan. Kunnen we er wel bij horen, gewoon zoals we zijn? Of moeten we veel materiële spullen bezitten, dure verre reizen maken, de perfecte afgetrainde 0-procent-vet-body hebben of een cryptomiljonair zijn om geaccepteerd te worden in deze maatschappij? Hoeveel mensen steken zich in de schulden of raken mentaal uitgeput, omdat ze de ratrace niet meer bij kunnen houden? Als adviseur binnen het sociaal domein en in zijn eigen omgeving heeft Samir menig probleemgeval gezien die uiteindelijk de handdoek in de ring heeft moeten gooien. Het gevoel is alsof je met een Fiat Punto op een F1-circuit staat met allemaal Ferrari racewagens. Maar hoe zit het met Samir zelf? Doet hij hier onbewust toch niet stiekem aan mee? Is hij bang om iets te missen?

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508

zes op een rij

  1. vrijdag 15 december > Samir Fighil > FOMO
  2. vrijdag 27 oktober > Wouter Monden > Stormbrein (try-out)
  3. vrijdag 24 november > Stefan Hendrikx > Who’s The Man (try-out)
  4. vrijdag 26 januari > André Manuel > De Zieke Geest
  5. vrijdag 15 maart > Rob Scheepers > Weerlicht (try-out)
  6. vrijdag 12 april > Peter van Ewijk > Ontbindingsangst

kassa!
Alle voorstellingen beginnen om 21.00 uur. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer tot de zaal. Entreekaarten zijn vanaf drie weken voor de speeldatum te reserveren via www.gryphus.nl of telefonisch via 0478.630508. Kaarten kosten, afhankelijk van de voorstelling, 12,50 euro of 15,00 euro.

jonger dan 20?
Val jij in die leeftijdscategorie dan kun je profiteren van een geweldig aanbod. Bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar kunnen een korting van 3,00 euro krijgen op de entreeprijs. Toon een geldig legitimatiebewijs aan de kassa en doe er je voordeel mee!

win gratis PLUS Verbeeten kaarten
Volg Gryphus op Facebook en Instagram en maak voor elke voorstelling kans op twee keer twee gratis kaarten. Met dank aan PLUS Verbeeten!

zaterdag 23 september > concert > BEUKFEEST #40: EVIL OATH + LORD VOLTURE + CEREMONY OF OPPOSITES + OCEANS TURN RED
Het Beukfeest is toe aan zijn 40e editie en dat moet gevierd worden! Daarom staan er vanavond maar liefst vier bands op het podium van dit altijd geweldige Headbangers Ball: Oceans Turn Red, Ceremony Of Opposites, Lord Volture en Evil Oath.

Oceans Turn Red is een vijfkoppige metalband uit het noorden des lands en haalt zijn inspiratie uit metalcore, deathcore en hardcore. Begin 2018 hebben de heren hun EP Subterranean Depths gereleased, waarna in 2022 de langspeler MOIRÆ het levenslicht zag. Oceans Turn Red staat bekend om zijn rauwe meeslepende gitaarwerk, destructieve drums, vieze breakdowns en extreme vocalen. Door een energieke live show en een strakke setlist lukt het altijd om de voetjes van de vloer te krijgen.

Het feest gaat verder met een oude bekende van Beukfeest, het van oorsprong Tilburgse Ceremony Of Opposites stond in 2008 tijdens de tweede editie al eens op de planken. De stijl van de band is death metal gecombineerd met invloeden uit onder andere thrash en nordic metal. In de nummers hoor je de liefde die de bandleden hebben voor bands als Cannibal Corpse, Vader, Amon Amarth en Arch Enemy. Na een aantal wisselingen in de bezetting besloot het viertal om een lange pauze in te lassen. In 2020 kwamen ze terug met hun Bloodshed Over Europe reünie tour, waarna het welbekende fenomeen COVID-19 toesloeg en de band wederom in ruststand ging. Nu drie jaar later heeft het originele viertal elkaar toch weer gevonden en werken ze momenteel aan nieuw materiaal en hun terugkeer in de metalscene.

Wie ook geen onbekende meer is voor Beukfeest is Lord Volture. Voor de derde keer speelt deze ‘heer van stand’ onder leiding van zanger David Marcelis, de plinten van de muur. Lord Volture is een heavy metal band met invloeden van Judas Priest, Iron Maiden en Iced Earth. Met hun drie langspelers Beast Of Thunder, Never Cry Wolf en Will To Power heeft het vijftal een enorm stempel gedrukt op de Europese heavy metalscene. En er ligt nieuw werk op de plank: in oktober wordt het album Live ‘Em Up uitgebracht. De band is scherper dan ooit en klaar om meer hoge powervocals, duizelingwekkende gitaarsolo’s en pure ongepolijste heavy metal op de wereld los te laten. Voor iedereen met een hart van staal is Lord Volture een absolute must!

Afsluiter van het Beukfeest is Evil Oath. Black metal uit de donkerste krochten der duisternis waar de zon niet kan komen. Het kwartet uit Noord-Holland bestaat uit leden van Dunkelnacht, Saille en Morvigor. De sinistere blackmetal formatie heeft kort geleden het debuutalbum A Kingdom Of Fire uitgebracht dat goed ontvangen werd in de metalscène.

Evil Oath is een hapklare brok razernij voor hen die van agressieve black metal houden.

zaal open: 19.30 uur > aanvang: 20.00 uur > entree: 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

vrijdag 6 oktober > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: BOCKBIER
Bieravond met in de hoofdrol het gerstenat waar menigeen zich alweer tijden op verheugt: het bockbier. Er wordt verteld over de herkomst, geschiedenis en samenstelling van alle zes de brouwsels op het menu, er is een quiz met echte prijzen, er wordt geschoten met pijl en boog, er zijn hapjes en er is een speciaal en gelimiteerd bockbier van Gradoen Brouwers: Geitenbok. Drie keer raden wie er morgen het bokje is.

Meld je aan voor een bierkaart van 25,00 euro voor zes prachtige bockbieren, dan kunnen we boodschappen gaan doen!
aanvang: 20.30 uur > entree: gratis > bierkaart: 25 euro > aanmelden: www.gryphus.nl

GRYPHUS FORMULE 1 CAFÉ
Johee, johoo! De coureurs en de bolides zijn weer uit de kleedkamers na hun welverdiende kopje thee. Eens kijken of dat tot nieuwe energie en tactieken heeft geleid om de hegemonie van onze Max te doorbreken. Vooralsnog niet want de tiende op rij zit inmiddels in de pocket. Maarrr… het seizoen is nog lang en wellicht gaat er toch nog iets gebeuren want zoals een befaamd teambaas ooit zei: “De band is rond!”

We gaan het zien want ook dit seizoen zullen (onder voorbehoud) weer alle Grand Prix races op een grootbeeldscherm worden vertoond. Wij blijven er goed voor zitten. En U?

  • zondag 17 september: GP SINGAPORE (14.00 uur)
  • zondag 24 september: GP JAPAN (14.00 uur)
  • zondag 8 oktober: GP QUATAR (16.00 uur)

aanvang: wisselend > entree: gratis
 

-----
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl