Team De Dörzagers wint Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten

Met 55 Maasheggenteams en 10 buitenlandse teams was er sprake van een record bij het 15 de kampioenschap. Meer dan 200 vlechters waren aan het kappen, zagen en snoeien. De dag begon wat weer betreft prima. Al voor 11 uur liepen de eerste toeschouwers in het Maasheggengebied. De vlechters waren toen al ruim een uur aan het werk. Helaas begon het na 12 uur wat te regenen, maar dat kon de vlechters niet deren. Zij bleven gestaag aan hun vlechtheg werken. Ook het publiek bleef toch nog komen. Er waren veel kinderen op het wedstrijdterrein. Zo’n 3000 toeschouwers bezochten het evenement

 

Ondanks het mindere weer kan de organisatie terug kijken op een geslaagde 15 de editie.

 

De winnende teams zijn:

  • Team De Dörzagers (Geert Verheijen - Koen Vroonhof - Huub Geurts - Rinus Thijssen - Julian Joosten) uit Vierlingsbeek kregen de beste beoordeling van de deskundige jury.
  • Alles over Groenbeheer (Arnold Jansen - Herman Wevers Jan Caris - Mirthe de Haas - Clemi van Deurzen) kregen de zilveren sikkel voor de mooist uitgeschoten gevlochten Maasheg van vorig jaar. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de familie Grutters.
  • De Hagenridders (René Rijks - Mark Holtslag) uit Brummen kregen van John French de prijs “Best Cutting Technique”.

Het standaardwerk over perceelafscheidingen in Europa aangeboden door de in december overleden auteur van dit levenswerk, Georg Müller, ging dit jaar naar Ger Frenken en Marius Grutters. Zij zijn al jaren belast met moeilijke taak als jurylid.