Expositie Jacques van Bakel & Friends

 

In het weekend van 24 / 25 maart en 31 maart / 1 april zijn er in het Koningskerkje te Vierlingsbeek tussen 11.00u en 17.00u schilderwerken te bewonderen van Jacques van Bakel & friends.

 

Het idee om te exposeren is ontstaan op een brainstormbijeenkomst van GroeVie met het bestuur van het Koningskerkje. Deze bijeenkomst heeft geresulteerd in een aantal ideeën om mensen uit Vierlingsbeek en Groeningen de mogelijkheid te bieden om nog meer gebruik te laten maken van het Koningskerkje.

 

Passie en plezier

Jacques van Bakel verzorgt met veel passie en plezier al zo’n 13 jaar lessen aan diverse groepen van 6 deelnemers. Per jaar geeft hij 2 blokken van 10 lessen à 3 uur per les. Jacques noemt zich geen leraar maar een begeleider. Hij adviseert zijn leerlingen in kleur, perspectief en compositie.

Je hoeft volgens Jacques niets te kunnen als je met zijn schilderlessen start, hij bouwt dit langzaam met je op. De leerlingen zorgen zelf voor de verf, penselen en het doek. De verfezels staan klaar in de lesruimte.

 

Tijdens de exposities zijn er meerdere schilderwerken te bewonderen van diverse leerlingen / vrienden én van Jacques van Bakel zelf. En of ze ook te koop zijn? Dat bepaalt ieder voor zich volgens Jacques.

 

Exposanten 24 en 25 maart

Wim Muizers (Overloon), Joke Bongers (Maashees), Ciska van Rens (Maashees), Corry van Osch (Merselo), Jacques Bus (Vierlingsbeek), Willy Haaken (Rips), Frans Palmen (Venray), Riet Sauer (Gennep) en Jacques van Bakel (Vierlingsbeek).

 

Exposanten 31 maart en 1 april

Tonny van Rens (Vierlingsbeek), Ans Hendriks (Groeningen), Carla Verveer (Wanssum), Maria van der Light (Wanssum), Riny van Schalkwijk (Overloon), Elly Wilms (Merselo), Carina Smits (Holthees) en Jacques van Bakel (Vierlingsbeek).