Eerbetoon aan U2 in jubilerend Concordia

LikeU2 staat op zaterdag 8 april in Concordia op de planken. De bandleden brengen tijdens dit concert, dat in het teken staat van het feit dat het zalencentrum vijftien jaar geleden zijn deuren aan het Vrijthof in Vierlingsbeek opende, een eerbetoon aan hun vier helden uit Dublin.

 

Voor drummer Ger Joosten is het optreden in Vierlingsbeek een thuiswedstrijd. De formatie, die sinds kort weer flink aan de weg timmert met een nieuwe show, heeft een grote passie voor de Ierse rockband. “Zowel voor de muziek als de artiesten”, beaamt Joosten. “Tijdens onze show brengen we een gevarieerd repertoire ten gehore, waarin zowel het bekende en wat oudere werk van U2 natuurlijk prominent aanwezig is.” LikeU2 is opgericht door gitarist Leon Claessens uit Roermond. “Na wat wisselingen in de samenstelling treden Leon en ik nu weer op met zanger Hans Reinders uit Weert en bassist Emiel Joosten uit Roermond. Ook Hans en ik zijn mannen van het eerste uur. Samen hebben we meer dan vijftig jaar U2-ervaring. Iedereen die het U2-gevoel weer een keer wil meemaken, nodigen we van harte uit voor ons optreden in het jubilerende Concordia.”

 

LikeU2 noemt zich een coverband, geen tributeband. “Het gaat ons om de muziek, we imiteren de bandleden niet met hun kleding ofzo. We zijn geen look-a-likes. Wij blijven onszelf en willen samen met goede zang en de karakteristieke U2-gitaar-, bas- en drumpartijen een strakke, muzikaal sterke liveband vormen die de bezoekers meeneemt op een eigen U2-avontuur. Hits als Out of Control tot The Unforgettable Fire, van Bullet The Blue Sky tot Beautiful Day komen daarin natuurlijk voorbij.”

 

Voor eigenaar Jan Nillesen zijn de vijftien jaar voorbijgevlogen. “Het is zeker een mijlpaal om bij stil te staan. Met muziek, want ik ben een muzikant in hart en nieren en hou eigenlijk van alle soorten muziek. Vier  jaar geleden heb ik mijn 35-jarig kasteleinsjubileum ook met Ger zijn U2-band gevierd en dat was een groot succes.” Met een grijns: “Toen heb ik zelfs nog een stukje met ze mee mogen blazen op mijn saxofoon…”

 

Voorafgaand aan het concert van LikeU2 treedt de Vierlingsbeeks-Overloons coverband The Fools in de grote zaal van Concordia op. Vanaf 22.00 uur speelt Duo Uniek in het naastgelegen café. De entree bedraagt 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa, inclusief twee consumpties. Voor meer bandinformatie kijk op www.like-u2.com of www.facebook.com/likeU2tributeband. Kaarten bestellen voor deze muzikale jubileumavond kan via jannillesen@ziggo.nl, maar ze zijn ook verkrijgbaar in het café. De deuren gaan om 20.00 uur open.