Smartlappenfestival en Bèkse Bruggenloop op 10 september

 

Muziek en sport gaan hand in hand op zondagmiddag 10 september in Vierlingsbeek.  Het smartlappenkoor Van Heure Zinge (foto) houdt die middag zijn smartlappen- en kapellenfestival op verschillende locaties in Vierlingsbeek en Groeningen, terwijl Beek Beweegt de jubileumeditie van de Bèkse Bruggenloop viert met een aantal extra sport- en beweegactiviteiten.

 

De start van het muziek- en sportfestijn vindt om 12.00 uur plaats bij het grote podium op het Vrijthofplein in Vierlingsbeek, waar een dag eerder tijdens Vierlingsbeek Open Air Golden Earring op de planken stond. Het plein wordt zondagmorgen netjes opgeruimd en klaargemaakt voor de gezamenlijke start van het smartlappen- en kapellenfestival en de Bèkse Bruggenloop.

 

Maar liefst veertien koren en zeven joekskapellen nemen aan het smartlappen- en kapellenfestival van Van Heure Zinge deel. De koren en kapellen gaan het publiek die middag op vijf verschillende locaties verrassen met een optreden. De deelnemende koren zijn Leedvermaak uit Oeffelt, Fruitig Geflipt uit Tiel, De Sjannellekes uit Venray, De Gezellige Noten uit Herpen, 3 Veur Aff uit Afferden, Huûr Ôs uit Grubbenvorst, Die Schlagerfreunde uit Groesbeek, Amor uit Den Bosch, Now Weej uit Venray, De Waalzangers uit Nijmegen, De Straetlappen uit Mill, De Noorderdiva’s uit Den Bosch, de Tissues uit Utrecht en ‘t Koor uit Beuningen. De aanwezige joekskapellen zijn Vur de Joeks/ Hoe Zit Dè Naw uit Overloon-Bakel, Zuutjes An uit Venray, Falso Però Forte uit Malden, Femmes Kabaal uit Boxmeer, De Fluttetutters uit Haarlem, De Stûtter Nie uit Vierlingsbeek en Naovenant uit Leunen. De toegang is gratis.

 

Tegelijkertijd wordt speciaal voor de vijfde editie van de Bèkse Bruggenloop het Vrijthofplein omgedoopt in een Beweegplein. In samenwerking met Stg. Doejemee (met Sjors) en Beek Beweegt gaan kinderen uit Vierlingsbeek en Groeningen in het kader van het Jeelo-thema ‘Inrichting van je schoolplein/ wijk/ buurt/gemeente’ allerlei beweegactiviteiten bedenken voor in het hartje van Vierlingbeek. De kinderen maken niet alleen ontwerpen van het Vrijthof-Beweegplein en beweegtoestellen, maar bedenken ook zelf een aantal beweegactiviteiten voor de happening op 10 september. De origineelste ontwerpen worden ook werkelijk gemaakt en kunnen ook later nog gebruikt worden.

 

Dit jaar kunnen de kinderen ook weer deelnemen aan de kidsloop of de Bambinoloop van de Bèkse Bruggenloop. De Bambinoloop (500 m) is t/m 6 jaar en de Kidsloop (1 km) is vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar en papa’s en/of mama’s  mogen natuurlijk mee rennen.  De toegang is gratis.