Gryphus presenteert: St. Patrick's eve | Jasper van der Veen | 50 jaar soos | Witte gei't?

zaterdag 12 maart > Ierse avond > ST. PATRICK’S EVE met live: GOOD COMPANY
Aan de vooravond van de Ierse nationale feestdag wordt Gryphus omgetoverd tot een heuse Irish pub. Waan U in het Temple Bar District in Dublin of waar dan ook op het groene beloofde eiland en vier het feest der feesten. Met een pint Guinness in de ene en een glas Murphy’s in de andere hand. En dit allemaal om de sterfdag van de heilige Paddy te herdenken. Rare jongens, die Ieren. Maar o zo gezellig! En het wordt alleen maar plezanter door de muziek van Good Company. Lekkere Ierse folk gemaakt door vijf muzikanten met een opgeteld muzikaal verleden van zo’n 200 jaar. Harry Janssen, Peter Bonants en de Vierlingsbeekse ‘Ieren’ Yvonne Berden, Bert Verbeeten en Henk Koppes brengen met veel enthousiasme en plezier een óverheerlijke ’stew’ van traditionals, evergreens, ballades en drankliederen. Gezelligheid gegarandeerd. En dan is het natuurlijk aan U om in de beste Ierse traditie uit volle borst mee te zingen. Slàinte!
zaal open: 20.30 uur > entree: 5,00 euro

vrijdag 18 maart > cabaret > JASPER VAN DER VEEN > HET DREIGT VOLSLAGEN GOED TE KOMEN
Jasper van der Veen (Groningen, 1987) vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

Jasper van der Veen is de winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 waar de jury hem omschreef als een “zeldzaam podiumbeest”.
zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl of 0478.630508 > win gratis kaarten bij PLUS Verbeeten

zaterdag 26 maart > disco > 50 JAAR SOOS: NEVER MIND THE DJ’S
‘De Soos’ bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden. En nu de coronacrisis voorbij is, kan dat eindelijk ook. Begin juni is er een reünie voor alle (oud-) vrijwilligers van Gryphus en diens voorganger ‘t Kapelleke, eind april zijn er optredens van allerlei Vierlingsbeekse bandjes die ooit in de soos hebben gespeeld en er wordt gestart op zaterdag 26 maart met een avond vol fijne muziek gedraaid door een toental huis-dj’s van de afgelopen 50 jaar. Of het nu uit de ‘discobak’ kwam die hoog aan de muur in ’t Kapelleke hing, van een dj booth in Gryphus of gewoon van achter de bar, muziek moet er altijd zijn. En dus ook een diskjockey. Voor een disco of een dansfeest, als warm-up bij een concert, voor een carnavalsbal of een nieuwjaarsnacht, altijd moet er iemand achter de knoppen staan. Chris van Gend, Gert Derkx, Hans Smits, Jack Vervoort, Joan Duffhues, Patrick van Haren, Sander Nabuurs, Sjaak Kessels, Wiel Lamers en Wim Geurts staan er vanavond wederom en trakteren de bezoekers op de lekkerste popmuziek van de afgelopen vijftig jaar. In alle soorten en maten: rock & roll, soul, blues, reggae, disco, punk, classic rock, ska, new wave, grunge, breakbeats, happy hardcore, techno, big beats, easy tune… Een heerlijk feest der herkenning. Maarehh… let vooral niet op de dj’s!
aanvang: 20.30 uur > entree: gratis

zaterdag 16 april > quiz > WITTE GEI’T?
Na vijftien maanden spoorloos te zijn geweest is onze Gei’t weer teruggekomen. Er kan dus weer gequizd worden! En deze keer dus niet zoals gebruikelijk ergens middenin de winter, nee, dit jaar doet onze Witte vriendin eens lekker gek en kiest ze voor het vrolijke voorjaar.

Witte Gei’t? nummertje twaalf. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!

Doe mee met dit grootse kennisspel en meld je met je team (maximaal acht personen) vanaf zaterdag 19 maart aan via www.gryphus.nl. Eenlingen kunnen zich aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.
zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis > inschrijven vanaf 19 maart, 10.00 uur via www.gryphus.nl

in petto

 • zondag 20 maart > formule 1 café > GP Bahrein
 • zondag 27 maart > formule 1 café > GP SAOEDI-ARABIË
 • vrijdag 8 april > bierproeverij > DE PRUUVERIJ: DIEREN > zaal open: 20.30 uur > entree: gratis
 • zondag 10 april > formule 1 café > GP AUSTRALIË
 • zondag 17 april > PAASWANDELING
 • zondag 17 april > concert > BJ BAARTMANS PAASCONCERT
 • zaterdag 23 april > concert > 50 JAAR SOOS: LIVE ON STAGE
 • zaterdag 14 mei > concert > BEUKFEEST
 • woensdag 25 mei > hard rock café > MAIDEN NIGHT 2022
 • vrijdag 27 mei > cabaret > REMY EVERS > GEWOON REMY
 • zaterdag 4 juni > reünie > 50 JAAR SOOS: WA MOTTE GEJ HIER?


---
Gryphus?
Grotestraat 18a | Vierlingsbeek | 0478.632053 | www.gryphus.nl