Gryphus presenteert: Beukfeest #41 + Cabaret met André Manuel + Kèèsteenebal #39

 

zaterdag 13 januari > concert > BEUKFEEST: FACING THE MADNESS + DEPRESSIVE WITCHES + OLD BLACK

De Beukfeest trein dendert vrolijk verder en zo zijn we inmiddels aanbeland bij de 41ste editie. Voor het eerst in de gehele Beukfeest geschiedenis staan er ditmaal twee Franse bands op het podium, te weten Depressive Witches en Old Black. Het headbangersfestijn wordt afgesloten door Facing The Madness.

 

Old black is het beste te beschrijven als black metal met rock ‘n’ roll en zo kwam ‘black ‘n’ roll’ ter wereld. Met een flinke dosis fantasie is de band te vergelijken met Motörhead en Venom. Sinds het ontstaan van de band heeft het drietal een aantal albums uitgebracht waarvan het in 2023 verschenen Vagabönd Öf Hell goed ontvangen werd. Black 'n' roll in your face!!

 

Depressive Witches is een black ‘n’ roll duo uit het noorden van Frankrijk. In 2018 hadden twee broers het geniale idee om een band te beginnen. Sick Bab neemt de zang en de gitaar voor zijn rekening en Torvuus de gitaar en de drums. Verbonden door bloed en de passie voor extreme metal zijn ze de wijde wereld ingetrokken om het black ‘n’ roll pad te bewandelen. De band heeft enkele langspelers uitgebracht waaronder in 2023 een live album Live In Dijon. Komt allen en dompel je zwartgeblakerde ziel hierin onder!

 

Afsluiter van vanavond is Facing The Madness. De band zag het levenslicht in 2008 en in 2012 stonden ze voor de eerste keer op de planken bij het Beukfeest, editie 12. Na wat line-up wisselingen ging de kaars in 2017 uit. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en in 2019 is Facing The Madness herrezen. Het vijftal staat garant voor een fikse portie beestachtig lekkere melodische death metal.

 

Check voor meer Beuknieuws www.facebook.com\Beukfeest.

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 8,00 euro | <20 jaar: 6,00 euro > reserveren: www.gryphus.nl

 

vrijdag 26 januari > cabaret > ANDRÉ MANUEL > DE ZIEKE GEEST

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop André Manuel een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuels 18e programma. Eindelijk volwassen!

 

Bekijk de trailer!

 

De pers over De Zieke Geest:

“André Manuel oogt fris, fruitig en energieker dan ooit’ 'Met die zieke geest is het anderhalf uur heerlijk genieten, grinniken, schateren en besmuikt lachen.” - Theaterkrant (keuze van de criticus)

 

“Tere zielen hebben bij Manuel niks te zoeken. Hij stampt graag op tenen en trakteert de bezoekers daarbij uitdagend op een triomfantelijke blik en een sardonische grijns. Tegelijk voel je de ironische onderlaag als hij zich portretteert als de strijder voor het vrije woord.” - NRC (●●●●)

zaal open: 20.30 uur > aanvang: 21.00 uur > entree: 12,50 euro | <20 jaar: 9,50 euro > reserveren: www.gryphus.nl > win gratis PLUS Verbeeten kaarten: hou de socials van Gryphus in de gaten!

 

zoaterdag 10 fibbrewari > carneval > 39E KÈÈSTEENEBAL: GOAN MIT DIE BALLE!

Ja minse, hier wer un stukske van De Kèèsteene, GOAN MIT DIE BALLE! Dizze nigenendertigste ediesie van het Kèèsteenebal ien Griefus roepe wej mit zien alle: GOAN MIT DIE BALLE! Op zoaterdag 10 fibbrewari goan de deure um nege ovver nege los, GOAN MIT DIE BALLE! Ut wurdt un drukte van jewelste, GOAN MIT DIE BALLE! De minse hange mit de been buute, GOAN MIT DIE BALLE! Ge heurt dizzen oavend de mojste möpkes, GOAN MIT DIE BALLE! Zonne goeije hebbe wej nog nie gehad, GOAN MIT DIE BALLE! De pilskes zulle goed smake, GOAN MIT DIE BALLE! Ge ziet wèr es Bèkse minse lache, GOAN MIT DIE BALLE! En ge komt wèr es Gruuningse minse tèège, GOAN MIT DIE BALLE! En misschien ok wel unne Muzesse, GOAN MIT DIE BALLE! Ge kunt dizzen oavend spiekers op laag water zuuke, GOAN MIT DIE BALLE! En ouwe koeie uut de sloot hale, GOAN MIT DIE BALLE! En achter de feite an lope, GOAN MIT DIE BALLE! Ge kiekt d‘r noar de lelleke minse kermis, GOAN MIT DIE BALLE! Of ge komt d‘r van unne kouwe kermis thuus, GOAN MIT DIE BALLE! Ge heurt hoe ut klökske thuus nie tikt, GOAN MIT DIE BALLE! En ge ziet woar ut gras gruuner is, GOAN MIT DIE BALLE! Ge hangt wèr es d’n bink uut, GOAN MIT DIE BALLE! En ge proat mit minse woar ge normaal nooit mit wilt proate, GOAN MIT DIE BALLE! Ge makt mit hoe Lazarus zich nege van de tien keer vuult, GOAN MIT DIE BALLE! Ge zet de bluumkes buute, GOAN MIT DIE BALLE! En ge loat de boel de boel, GOAN MIT DIE BALLE! Ge zaagt plênk van dik hout, GOAN MIT DIE BALLE! En ge komt d’r achter hoe un koe un haas vangt, GOAN MIT DIE BALLE! Ge vist dizzen oavend achter ut net, GOAN MIT DIE BALLE! En ge wit ut wà: carneval viere, dà doede nie alleen, dà doede mit zien alle, GOAN MIT DIE BALLE!

anvang: nege nuur > intree: vur niks

 

in petto

  • zaterdag 2 maart > concert > MEMORY LANE