Joekskapel “Ut Moiste Kumt Nog”

 

Sinds 31 oktober jongstleden gaat een gemêleerd gezelschap aan Békse en Gruuningse muzikanten gezamenlijk verder onder de nieuwe naam “Ut Moiste Kumt Nog”. Deze Joekskapel, bestaande uit diverse opstormende talenten en oud leden van de Dwarsdrievers en de Zeverzék, ging de voorgaande jaren naamloos door het leven. De Joekskapel bestaat momenteel uit zo’n 20 leden met onder andere enkele slagwerkers, trompettisten, trombonisten, saxofonisten, klarinettisten en diverse andere muzikanten.

 

In de eerste ledenvergadering werd niet alleen de naam gekozen, ook werd het repertoire onder de loep genomen. Enkele oudere nummers maakte plaatst voor nieuwe nummers in het repertoire van de gelegenheidskapel. De nieuwe naam doet eer aan ieder eerste nummer van een nieuwe set. ‘Het eerste nummer is altijd even inkomen zowel voor ons als ook het publiek. Als we eenmaal op stoom zijn dan spelen we het dak eraf aldus Jasper Moeskops, een van de nieuwe talenten van de joekskapel’.

 

‘Met de carnaval zijn we op ons best’, roept een van de leden stellig op de eerste bijeenkomst. De joekskapel is reeds gestart met repeteren. De repetities zijn dit jaar niet alleen op zondag maar om de week op zaterdag in plaats van de zondag. “Om onze jongere leden (die op zondag ochtend te vinden zijn op het voetbalveld) tegemoet te komen, hebben we ervoor gekozen om de repetities om de week op de zaterdag te houden”, aldus een van de bestuursleden. Alle repetities worden gehouden in clubhuis Gryphus aan de Grotestraat.

 

Het bestuur geeft aan dat nieuwe leden altijd welkom zijn. Wie een instrument kan spelen of wil leren spelen is van harte welkom op een van de repetities. Hij of zij kan zich melden bij Bert Verbeeten of Theo Franssen. Het bestuur sluit af; we zijn dit seizoen pas net gestart met repeteren, dus “Ut Moiste Kumt Nog”!

Vanaf heden hebben zij ook een eigen pagina op de dorpswebsite, klik daarvoor hier.